1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Huikea keinutuoli esittelee suomalaisuutta Milanossa – tapahtumaan odotetaan 100 000 kävijää

Suomalaisista muotoilun opiskelijoista koostuva ryhmä jalkautuu töineen suureen muotoilutapahtumaan Milanossa. Mukana on muun muassa erikoinen keinutuoli, jota ei ihan ensimmäisenä keinutuoliksi tunnista.

moderni keinutuoli

Ryhmä muotoilun opiskelijoita Suomesta vie töitään näytille huhtikuussa Italiaan Milanon Design Week -tapahtumaan.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun opiskelijoista koostuva Poikete-ryhmä pystyttää tapahtumaan oman messuosaston. Ryhmän töissä on monia aineksia.

– Töissä näkyy suomalaisuus. Paljon on käytetty vaneria ja nimenomaan koivuvaneria. Toisaalta olemme halunneet tuoda esiin tietynlaista villeyttä ja suomalainenhan on perinteisesti sellainen aika tyyni ja käytännönläheinen, miettii muotoilun opiskelija Katri Alajoki Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta ja Poikete-ryhmästä.

Töissä näkyy Alajoen mukaan myös se, että kukin halusi testata omia rajojaan.

– Olemme yrittäneet yhdistää "potkun" ja käytännönläheisyyden.

Markkinoilla on myös tilaa uutta hakevalle suunnittelulle.

– Kuluttajille pitää välillä näyttää, mitä he haluavat. Esimerkiksi tuolissa pitää kuitenkin perusasiat, kuten istuttavuus ja ergonomia, olla kunnossa, uskoo Katri Alajoki.

Modernista keinutuolista valaisimiin

Milanon tapahtumassa käy noin 100 000 kävijää.

– Kyse on nuorten muotoilijoiden, prototyyppien ja kokeneempien, mutta kokeilunhaluisten muotoilijoiden tapahtumasta, arvioi Katri Alajoki.

Alajoki itse on suunnitellut keinutuolin.

– Se ei ole perinteistä mallia. Siinä voi istua risti-istunnassa ja rentoutua vaikka kirjan kanssa.

Opiskelijoiden osasto esittelee myös muun muassa valaisimia, pöytiä sekä jakkaroista ja sisustuslevystä koostuvan tuotteen, joka muuntuu myös penkiksi ja pöydäksi. 

Kontakteja hakemassa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa opiskelevilta nuorilta Italian reissun järjestelyyn on mennyt noin vuosi.

– Toiveena olisi, että ainakin joku tuotteista pääsisi valmistukseen asti, pohtii  Katri Alajoki.

Messuosaston kasaamista on harjoiteltu jo Kouvolassa. Oheisella videolla Katri Alajoki tutustuttaa osaston antiin noin minuutissa.

Opiskelijat pakkaavat työt piakkoin pakettiautoihin ja ajavat ne itse Tallinnan, Varsovan ja Berliinin kautta Milanoon. Milanon Design Week alkaa 12. huhtikuuta.