1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Näin nuoret istuvat koulussa: Oppilailla valtavat pituuserot – video

Jalat ristissä, kyynärpäät pulpetissa, pieni takakeno – opiskelija hakee istuma-asentoa, jossa koulupäivä sujuisi mahdollisimman mukavasti. Nuorten kokoerot luovat myös tarvetta säädettäville kalusteille.

Kotimaan uutiset
Nuori mies luokassa
Elimäen lukion toisen vuoden opiskelijoilla Calle Junkkarilla, Tomi Enbergillä, Artturi Vehviläisellä ja Riikka Kekillä on kullakin oma tyylinsä istua koulun penkissä.

Lukiolaiset kiinnittävät itsekin yhä useammin huomiota ryhtiin koulun penkissä istuessa. Elimäen lukion toisen vuosikurssin opiskelijat kertovat, että he pyrkivät istumaan pääsääntöisesti hyvässä asennossa, mutta tapa istua vaihtelee kunkin kohdalla.

Lukioon on vuodenvaihteessa hankittu pariin luokkahuoneeseen uudet, säädettävät tuolit entisten, jäykkien istuinten tilalle. Rehtori Sanna Liljeqvistin mukaan säätömahdollisuus tulee tarpeeseen.

– Saattaa olla pienikokoisia 150-senttisiä tyttöopiskelijoita ja sitten isot pojat abivuonna on hyvinkin jo yli kaksimetrisiä. On haaste, että kaikilla olisi hyvät istumapaikat, koska lukion koulupäivät ovat jopa seitsemän tuntia pitkiä.

Katso videolta, millä tyylillä neljä lukion toisen vuoden opiskelijaa istuu pitkän päivän läpi.