Huutokauppakeisari meklaroi Kari Tapion jäämistöä huhtikuussa – myynnissä esimerkiksi keikkakitara ja arvokello

Kari Tapion valkoinen Gretsch-keikkakitara on yksi myytävistä artikkeleista. Laulajalegendan poika arvioi kitaran arvoksi jopa kymmenen tuhatta euroa.

Kotimaa
Kari Tapio
YLE / Mika Kanerva

Joulukuussa 2010 menehtyneen laulajan Kari Tapion jäämistöä huutokaupataan huhtikuun 17. päivä Espoon Tapiolassa Heikintorin ostoskeskuksessa. Myyntimiehenä tapahtumassa häärää huutokauppakeisarina tunnettu Aki Palsanmäki.

– Saimme isän ja äidin asunnon myytyä tammikuussa. Meillä oli jo valmiiksi autotallit ja varastot täynnä tavaraa, joten eivät enää mahdu minun ja veljieni tiloihin, Kari Tapion poika Joona Jalkanen perustelee myyntihommia.

Jalkanen kertoo, että osa myyntituloista tullaan lahjoittamaan Helsinki Mission seniorityöhön. Hänen mukaansa osuudesta ei ole päätetty, mutta kyseessä tulee olemaan tuhansia euroja. Kokonaismyyntisumman hän uskoo nousevan useisiin kymmeniin tuhansiin.

– Äiti oli isän kuoleman jälkeen kovin yksinäinen, joten yksinäisyyttä vastaan taisteleva Helsinki Missio tuntui sopivalta hyväntekeväisyyskohteelta, Jalkanen sanoo.

Kari Tapion kitaran lisäksi myyntiin tulee esimerkiksi miehen keikkamikrofonit, esiintymisasuja sekä Rolex-kello. Samoin myydään valokuvia ja tauluja sekä huonekaluja.

Huutokaupassa myydään myös laulajan pitkäaikaisen vaimon, viime keväänä menehtyneen Pia Viheriävaaran tavaroita.