1. yle.fi
  2. Uutiset

Pitäisikö nollatuntisopimukset kieltää lailla? – Katso suora lähetys asiantuntijoiden kuulemisesta

Yle näyttää nollatuntisopimuksia koskevan kansalaisaloitteen kuulemistilaisuuden suorana verkossa kello 11.30–13.00.

politiikka
Pitäisikö nollatuntisopimukset kieltää lailla? – Katso suora lähetys kuulemisesta
Pitäisikö nollatuntisopimukset kieltää lailla? – Katso suora lähetys kuulemisesta

Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta järjestää julkisen kuulemisen kansalaisaloitteesta nollatuntisopimusten kieltämisestä. Kuulemistilaisuus järjestetään tänään keskiviikkona eduskunnan lisärakennuksessa Pikkuparlamentissa.

Kuulemisella tarkoitetaan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan kokousta, johon on kutsuttu ulkopuolisia asiantuntijoita kertomaan näkemyksensä. Valiokunnan kansanedustajat saavat esittää asiantuntijoille kysymyksiä.

Vaikka kuuleminen on julkinen, siihen ei voi osallistua kuka hyvänsä. Julkinen kuuleminen tarkoittaa sitä, että tilaisuutta voi seurata videolinkin välityksellä verkossa. Myös Yle näyttää tilaisuuden suorana verkossa kello 11.30–13.00.

Kuulemistilaisuudessa asiantuntijat kertovat näkemyksensä eduskunnan käsittelyssä parhaillaan olevasta kansalaisaloitteesta nollatuntisopimusten kieltämiseksi lailla (siirryt toiseen palveluun).

Kansalaisaloitteella halutaan parantaa osa-aikaisten työntekijöiden työajan ja ansiotason ennustettavuutta sekä työsuhde- ja sosiaaliturvaa. Osa-aikatyöhön halutaan myös vähintään 18 tunnin viikkotyöaika.

Kansalaisaloite keräsi viime vuonna yli 60 000 allekirjoitusta ja eduskunta otti sen käsittelyynsä joulukuussa.

Tilaisuudessa ensimmäiseksi kuultavana ovat aloitteen tekijöiden edustajat Mika Kolehmainen ja Sirpa Leppäkangas.

Näkemyksensä kertovat myös SAK:n päälakimies Timo Koskinen, EK:n asiantuntija Katja Leppänen, Tilastokeskuksen erikoistutkija Anna Pärnänen ja työ- ja elinkeinoministeriön vanhempi hallitussihteeri Nico Steiner.

Kuulemiseen osallistuvat myös hallitusneuvos Tarja Kröger työ- ja elinkeinoministeriöstä, lakimies Heli Ahokas STTK:sta, lakimies Jaana Meklin Akavasta ja työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén Suomen Yrittäjistä.

Lue seuraavaksi