Egyptairin matkustajakoneen kaappari pidätetty – pommivyö oli huijausta

Lentoyhtiö Egyptairin matkustajakoneen tiistaiaamuna kaapannut ja Kyprokselle laskeutumaan pakottanut mies on pidätetty. Kaappari uhkasi koneen kapteenia pommivyöllä.

Ulkomaat
Uutisvideot: Viimeiset panttivangit poistuivat Egyptairin koneesta
Uutisvideot: Viimeiset panttivangit poistuivat Egyptairin koneesta

Lentoyhtiö Egyptairin matkustajakoneen kaappaus on ohi. Koneen tiistaiaamuna kaapannut mies on antautunut. Kyproksen valtionmedian mukaan kaappari poistui koneesta kädet ilmassa.

Egyptin ilmailuviranomaisten mukaan kapteeni Omar al-Gammal oli ilmoittanut viranomaisille, että matkustaja pakotti hänet laskeutumaan Larnakaan kertomalla, että hänellä on pommivyö. Uutisoimisto AFP:n poliisilähteiden mukaan oikeaa pommivyötä tai muunlaisia räjähteitä ei koneesta kuitenkaan löytynyt.

Kyproksen ulkoministeriön sekä Egyptairin Twitter-tilien mukaan Larnakan lentokentälle Kyprokselle laskeutuneen koneen kaappari pidätettiin pian sen jälkeen, kun Kyproksen valtionmedia kertoi, että koneesta poistuu ihmisiä.

Suurin osa Egyptairin kaapatun matkustajakoneen matkustajista pääsi koneesta pois jo aiemmin. Egyptairin mukaan koneessa oli alkuiltapäivällä kaapparin lisäksi yhä kahdeksan ihmistä. Heistä kolme oli matkustajia, yksi lentäjä sekä lentoperämies ja kolme muuta miehistön jäsentä.

Kartta, jossa Egypti ka Kypros.
Kaapattu kone oli matkalla Alexandriasta Kairoon, mutta kyproslaisen median mukaan kone olisi laskeutunut Larnakan lentokentälle.Yle Uutisgrafiikka

Kaappaus ei ollut terroriteko

Mies, joka Egyptin valtiollisen uutistoimiston mukaan olisi Egyptin kansalainen, oli kyproslaisen median mukaan pyytänyt paikalle Kyproksella asuvan ex-vaimonsa. Kyproksen presidentin Nicos Anastasiadesin mukaan kaappauksella ei ollut mitään tekemistä terrorismin kanssa.

Siitä, kuinka paljon matkustajia koneessa oli, ei toistaiseksi ole täyttä varmuutta.

Egyptin ilmailuviranomaisten mukaan kyydissään 55 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä. Egyptair puolestaan ilmoitti Twitterissä, että kyydissä oli 81 matkustajaa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lähteet: AP, AFP, Reuters