1. yle.fi
  2. Uutiset

Vastaanottokeskukset kutistuvat – Maahanmuuttovirasto karsii Hämeestä satoja majoituspaikkoja

Migri on alkanut karsia rankalla kädellä turvapaikanhakijoiden majoituspaikkoja. Koko maasta lakkautetaan kymmeniä vastaanottokeskuksia. Hämeessä lähes kaikki vastaanottokeskukset pienenevät.

vastaanottokeskukset
Suomenkielen oppitunti menossa Hennalan vastaanottokeskuksessa.
Lahden Hennalan vastaanottokeskus pienenee sadalla paikalla. Kalevi Rytkölä / Yle

Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukset pienenevät Päijät- ja Kanta-Hämeessä.

Maahanmuuttovirasto on ilmoittanut, että se karsii koko maasta yli 7 200 majoituspaikkaa (siirryt toiseen palveluun) vastaanottokeskuksista. Vähennykset toteutetaan sulkemalla kokonaan 33 vastaanottokeskusta sekä supistamalla majoituspaikkoja muualta.

Hämeestä ei toistaiseksi lopeteta vastaanottokeskuksia, mutta Päijät- ja Kanta-Hämeessä kaikkiaan kuuden vastaanottokeskuksen paikkamäärä pienenee.

Yhteensä Hämeestä karsitaan yli 400 paikkaa huhti- ja toukokuun aikana.

Näin vastaanottokeskuspaikkoja karsitaan eri paikkakunnilla

Heinolassa Opekon tiloissa oleva Viittakivi Oy:n vastaanottokeskus supistuu 115 paikalla ja SPR:n Hennalan hätämajoitusyksikkö sadalla paikalla.

Hemcare Heinolan vastaanottokeskuksesta majoituspaikat vähenevät 60:llä ja SPR:n Orimattilan vastaanottokeskus pienenee 50 paikalla.

Kotouman Vääksyn vastaanottokeskuksesta vähennetään 30 paikkaa.

Kanta-Hämeessä SPR:n Lammin vastaanottokeskusta supistetaan 50 paikalla.

Vastaanottokeskusten lakkautuksia ja paikkamäärän karsintaa Maahanmuuttovirasto perustelee toiminnan sopeuttamisella turvapaikanhakijoiden määrään.

Lue seuraavaksi