1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

PS Kemi Kingsin kotikatsomo rakennetaan oppilastyönä – uudella tekniikalla

Kemin katetun katsomon on määrä olla valmis kuukauden päästä. PS Kemi Kingsillä on ensimmäinen veikkausliigapeli Kemissä toukokuun lopussa. Liimatuista puuelementeistä valmistettu katsomo on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Urheilu
PS Kemi vastaan PK-35 Kemin Sauvosaaren kentällä heinäkuussa 2015.
Teemu Vallo / Yle

PS Kemi Kingsin kotipelejä pääsee tänä kesänä seuraamaan aivan uudenlaisesta katsomosta. PS Kemi Kingsin liiganousun myötä Kemin Sauvosaaren kentälle tehdään parannuksia ja katettua katsomoa rakennetaan tällä hetkellä kiivasta tahtia. Katsomo rakennetaan oppilastyönä ammattiopisto Lappiassa.

Tiukkaa tulee olemaan, että saadaan huhtikuun loppuun kaikki osat valmiiksi.

Juha Kinnunen

Katsomohanke nytkäyttää vauhdilla eteenpäin CLT- eli Cross Laminated Timber -osaamista. Suuri urakka on otettu oppilaitoksessa kunnianhimolla vastaan.

– Aiemmin on tehty pienempiä rakennelmia, kuten pihasaunoja ristiinliimatuista puulevyistä, mutta katsomon rakentaminen on ensimmäinen isompi urakka, kertoo ammattiopisto Lappian CLT-kouluttaja Juha Kinnunen.

Katsomoon tarvitaan valtavat määrät sahatavaraa

Kemin Sauvosaaren kentän puutteiden vuoksi Kemi Kings pelaa huhti–toukokuussa kaksi ottelua Rovaniemellä ja kaksi Oulussa. Uusi katsomo otetaan käyttöön kotipelissä toukokuun lopulla. Katsomo saa tulikasteensa ottelussa, jossa taistellaan Lapin jalkapalloherruusta kun kemiläisten vieraaksi tulee Rovaniemen Palloseura.

Sauvosaaren CLT-katsomon rakentamista
Katsomo rakennetaan oppilastyönä Kemissä.Minna Aula / Yle

Kemiin valmistuvaan, liikuteltavaan katsomoon tarvitaan sata kuutiota sahatavaraa. Kuppi-istuimia tulee reilu tuhat. Kemin Sammonkadun Lappian koulutuspaikassa paiskitaan tällä hetkellä lujasti töitä, jotta aikataulussa pysytään. Ristiinliimattujen puuelementtien valmistus on vielä kesken ja kiirekin voi tulla.

– Nyt olemme vielä aikataulussa, mutta tiukkaa tulee olemaan, että saadaan huhtikuun loppuun kaikki osat valmiiksi, ammattiopisto Lappian CLT-kouluttaja Juha Kinnunen toteaa.