1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Anna-Maja Henriksson pohtii vielä muutaman päivän RKP:n puheenjohtajakisaa

Entinen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson pohtii asettumista RKP.n puheenjohtajakilpailuun. Henrisson oli puheenjohtajuudesta luopuvan Carl Haglundin vastaehdokas vuonna 2012.

politiikka
Anna-Maja Henriksson
Kalle Niskala / Yle

Pietarsaarelainen kansanedustaja Anna-Maja Henriksson lupaa kertoa lähipäivinä, lähteekö hän tavoittelemaan RKP:n puheenjohtajuutta. Henriksson sanoo, että hänellä on tällä hetkellä kädet täynnä eduskunta-asioita, eikä hän ennätä paneutua asiaan nyt riittävästi.

– Ilmoitan heti kun jotain ilmoitettavaa on. Nyt minulla on täällä eduskunnassa työn alla paljon asioita, joihin minun pitää paneutua. Ilmoitan päätökseni lähipäivinä, kertoo Henriksson.

Varteenotettavana ehdokkaana pidetty Mikaela Nylander ilmoitti tiistaina, ettei lähde tavoittelaan puolueen puheenjohtajuutta.

Carl Haglund ilmoitti pääsiäisenä, ettei hän jatka enää puheenjohtajana. Hän on johtanut RKP:tä vuodesta 2012, Haglund voitti Kokkolassa pidetyssä puoluekokouksessa puheenjohtajaäänestyksessä silloisen oikeusministerin Anna-Maja Henrikksonin äänin 114–106.

Lue seuraavaksi