Kotkan lukiot halutaan yhdistää – opetus koulutuskuntayhtymälle

Karhulan ja Lyseon lukiot pitäisi tuoreen selvityksen mukaan yhdistää lukuvuoden 2017-2018 lähtien. Yhdistämistä perustellaan muun muassa toisen asteen koulutuksen rahoituksen vähenemisellä.

Kotka
Nosturin kori ylhäällä ja miehet pudottavat koulun katolta lunta
Maija Tuunila / Yle

Kotkan kaksi lukiota halutaan yhdistää runsaan vuoden kuluttua. Tiistaina julkistettu selvitys esittää, että Karhulan lukio ja Lyseon lukio toimisivat Kotkansaaren opetustiloissa syksystä 2017 lähtien. Lukioiden yhdistämistä perustellaan muun muassa toisen asteen koulutuksen rahoituksen vähenemisellä.

Lisäksi syksystä 2018 alkaen Kotkan kaupunki ei enää vastaisi lukio-opetuksen järjestämisestä, vaan vastuu siirtyisi Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymälle. Tätä perustellaan puolestaan sillä, että kuntayhtymän ydintehtävä on ainoastaan koulutuksen järjestäminen ja kehittäminen, toisin kuin kaupungilla.

Yhdistymisen lasketaan tuovan myös kustannussäästöjä. Selvityksen mukaan esimerkiksi henkilöstökulut vähenisivät yli 400 000 euroa, ja muita kustannussäästöjä syntyisi yhteensä 475 000 euron verran.

Selvityksen ovat tehneet Kotkan opetustoimenjohtaja Juha Henriksson ja Ekamin rehtori Sami Tikkanen.