Eero Lehti jatkaa Stubbin ryöpyttämistä: Yleensä ihminen menestyy, jos motivaatio on kunnossa

Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti kyseenalaistaa valtiovarainministeri Alexander Stubbin työmotivaation. Kansanedustaja Eero Suutari puolestaan kehui Stubbin pitävän enemmän yhteyttä kenttäväkeen kuin edeltäjänsä.

Ylen aamu
Wille Rydman, Eero Lehti ja Eero Suutari.
Kokoomuksen kenttäjohdon tukikirje puheenjohtaja Alexander Stubbille on tuonut julkisuuteen puolueen sisällä kuohuvan puheenjohtajapelin. Keskustelemassa kolme kokoomuslaista kansanedustajaa - tukikirjeen allekirjoittanut Eero Suutari sekä kirjettä arvostelleet Eero Lehti ja Wille Rydman.

Kolmannen kauden kansanedustaja Eero Lehti (kok.) lyttäsi kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Alexander Stubbin Ylen aamu-tv:ssä. Lehden mukaan Stubbin johtamistyylin suurin ongelma on se, että Stubb ei ole koskaan johtanut isoa organisaatiota.

– Ehkä sitten oma ongelma on, että hän on vieraalla maaperällä. Finanssiministerin tehtävä ei ole ollenkaan helppo, ehkä hallituksen vaikein. Eivätkä edeltäjätkään siinä ole kovin hyvin menestyneet, Lehti sanoi.

Lehti myös kyseenalaisti Stubbin motivaation valtiovarainministerin tehtäviä kohtaan. Yleensä ihminen menestyy paremmin työssään, jos hänen motivaationsa on kunnossa, Lehti sanoi.

– Hän (Stubb) oli varmaan enemmän olettanut, että hänen kohdalleen tulee ulkoministerin tehtävät. Hän ajautui ehkä tilanteeseen, johon hän ei ollut riittävästi varautunut.

Lehti moitti jo aiemmin tällä viikolla Stubbia kovin sanakääntein. Hänen mukaansa Stubb ei esimerkiksi siedä ympärillään itseään fiksumpia ihmisiä. Lehden mielestä Stubb myös kuntoilee liikaa.

Rydman veti Kummeli-kortin hihastaan

Aamu-tv:n keskustelussa Stubbia puolusti kokoomuksen kansanedustaja Eero Suutari, joka allekirjoitti paljon keskustelua herättäneen tukikirjeen. Suutari kehui Stubbin pitävän kokoomuksen kenttään enemmän yhteyttä kuin edeltäjä Jyrki Katainen.

– Hän on uudistamassa puoluetta. Hänellä on ensimmäistä kertaa ote kansanedustajiin, Suutari sanoi.

Jo aiemmin tukikirjettä mollannut kansanedustaja Wille Rydman (kok.) moitti hanketta kummelimaisin sanakääntein.

– Tuli vähän sellainen olo, että kun puheenjohtajakeskustelu on vellonut, ja monet ovat kiinnostuneita, että missä se keskustelu velloo, niin sitten joku on viime metreillä vetänyt ässän hihastaan, että laitetaan tällainen kirje maailmalle. Eihän se sitten oikein toiminut kuin ehkä oli tarkoitettu.

Rydmanin kommentti on monille tuttu Kummelin pääministerisketsistä (siirryt toiseen palveluun).

Suutarin mukaan tukikirjeellä ei haluttu rajoittaa puheenjohtajakeskustelua. Kirjeessä oli kyse siitä, että Stubbin ei tarvitsisi ottaa osaa puheenjohtajakisaan, Suutari sanoi.

– Olen aikaisemminkin ilmoittanut, että on hyvä, että on puoluekokouksessa ehdokkaita. Tarkoitus ei ole ollut kieltää ketään tekemästä vaalityötä.