Koe uusi yle.fi

Kehä ykkösen ramppi Hämeenlinnanväylälle suljetaan noin kello 9 aikoihin

Suomen vilkkaimman väylän parannustyöt saattavat aiheuttaa ruuhkia. Tänään keskiviikkona kello 9 maissa suljetaan Kehä ykköseltä Hämeenlinnanväylälle johtava ramppi.

Kotimaa
grafiikka Kehä I parannuskohteet
Yle Uutisgrafiikka

Keskiviikkoaamun liikenne on tähän saakka sujunut ilman suurempia ruuhkia, koska Kehä ykköstä korjaava urakoitsija päätti lykätä Hämeenlinnanväylälle johtavan rampin sulkemista aamu yhdeksään saakka.

– Kun sulkeminen ei ollut välttämätöntä heti aamusta, niin annettiin vielä aamuautoilijoille, jotka ajavat uusista opasteista ja risteyksestä ohi, mahdollisuus ajaa vielä vanhaa reittiä kertaalleen. Muuten, jos ajaa väärin, voi joutua tekemään vajaan parin kilometrin lenkin, kun kiertää seuraavasta liittymästä ympäri ja palaa takaisin, sanoo työmaainsinööri Timo Laitinen Graniittikallio Oy:stä.

Kun ramppi suljetaan, liikenne opastetaan Kaarelanviertoon Kaarelantietä pitkin. Tilapäinen reitti on käytössä ainakin marraskuuhun saakka.

Laitinen uskoo, että rampin sulkeminen ei aiheuta pahoja ruuhkia, mutta kun torstaina suljetaan vielä toinen kaista Hämeenlinnanväylän ylittävällä sillalla, liikenne saattaa ruuhkautua.

– Kaistoja sulkemalla valmistellaan huhti-toukokuun aikana tapahtuvaa pohjoisen sillan purkua, joka ylittää kolmostien. Sen tilalle rakennetaan uusi silta, Laitinen sanoo.