1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle maailmalla: Peking

Kirsikkapuiden kukkaloisto avasi uuden selfiesesongin Pekingissä – Kuvagalleria

Pekingissä lämmin kevät on aikaistanut kirsikkapuiden kukintaa. Kukkien kanssa napataan usein selfie muovisen kukkaseppeleen kanssa. Kirjeenvaihtajamme Mika Mäkeläinen kävi kuvaamassa kukkaloistoa Yuyuantanin puistossa.

Sosiaalisessa mediassa uusitaan nyt profiilikuvia oikein urakalla. Kuva: Mika Mäkeläinen / Yle

PEKING Pekingin Yuyuantanin puiston tuhannet kirsikkapuut ovat puhjenneet kukkaan tavallista aikaisemmin lämpimän sään ansiosta.

Pekingin länsiosassa sijaitsevassa puistossa on noin 3 000 kirsikkapuuta, jotka edustavat 20 eri lajiketta. Ne on istutettu 22 hehtaarin alueelle.

Yuyuantanin ensimmäiset kirsikkapuut saatiin lahjoituksena Japanista 1970-luvun alussa. Varsinainen kirsikkapuisto perustettiin vuonna 1989.

Puisto on rakennettu vanhan keisarillisen palatsin alueelle. Kuten monet Pekingin suurimmista puistoista, Yuyuantan on maksullinen.

Sesongin aikana perittävä 10 juanin eli vajaan puolentoista euron pääsymaksu on kuitenkin sen verran pieni, että puisto on keväisin tungokseen asti täynnä kirsikankukkia ihailevia kaupunkilaisia.

Selfie-aikakaudella kukkaloiston kanssa tosin kilpailevat omat hymyt ja muoviset kukkaseppeleet, joita kaupitellaan ympäri puistoa.