Modernisoitu Lemminkäinen seikkailee jo maailmalla

Poikkitaiteellinen Live Lemminkäinen -video sai ensi-iltansa Kiteellä helmikuun lopussa. Nightwish-yhtyeen musiikin rytmittämänä popularisoitu Kalevalan hurjapäisen Lemminkäisen tarina on lähtenyt leviämään oppimateraalina ja suomalaisen kulttuurin edistäjänä tekijöiden toivomalla tavalla.

kulttuuri
Live Lemminkäisen ohjaaja Tarja Jänis (vas.) ja tuottaja Nina Holopainen.
Jouki Väinämö / Yle

Kiteellä helmikuun lopussa ensi-iltansa saanut Live Lemminkäinen -video on lähtenyt leviämään Suomessa ja maailmalla. Poikkitaiteellisen audiovisuaalisen produktion tuottanut Nina Holopainen kertoo, että video on saanut innostuneen vastaanoton.

Live Lemminkäisestä tehtiin 2 000 DVD-tallennetta, joille kaikille on jo löytynyt uusi koti. Levyä tärkeämpi levityskanava on verkosta striimattava formaatti.

Nina Holopainen kertoo, että videon ovat ottaneet levitettäväkseen tähän mennessä muun muassa Opetushallitus, Kalevalaseura ja Suomi-Seura, joka jakaa Lemminkäisen popularisoitua tarinaa ulkosuomalaisiin kouluihin.

Produktiossa hyvin isossa roolissa ollut kiteeläislähtöinen Nightwish-yhtye jakaa Lemminkäisen tarinaa omilla Facebook-sivuillaan, joilla on noin 4,4 miljoonaa tykkääjää.

Videon tekijöihin ovat lisäksi olleet yhteydessä esimerkiksi Otavan oppimateriaalit ja Äidinkielen opettajain liitto.

Live Lemminkäinen -video popularisoi musiikin, piirrosten ja runojen kautta Suomen kansalliseepoksen Kalevalan tarinan, jonka Elias Lönnrot kirjasi muistiin Kesälahden Hummovaarassa lähes 200 vuotta sitten.

Opetuskäyttöön ja suomalaisen kulttuurin edistämiseen tarkoitetut ilmaiset videot on tuotettu sekä suomeksi että englanniksi.