Hyppää sisältöön

Tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon kuusi finalistia julki – ehdolla kaksi Ylen juttukokonaisuutta

Ylen jutut perheenyhdistämisistä ja Suomen hävittäjähankinnoista ovat ehdolla Lumilapio-palkinnon saajiksi.

Lumilapio-palkinnon saajiksi ehdolla ovat muun muassa Ylen toimittajat Anna Viveca Gardberg ja Jonna Nupponen perheenyhdistämisen ongelmakohtia käsittelevistä Spotlight-ohjelmista. Kuva: Yle

Tutkivan journalismin yhdistys julkisti tänään Lumilapio-palkintoa tavoittelevien finalistien nimet. Vuoden 2015 parhaasta tutkivasta journalismista ehdolla on kuusi toimittajaa tai työparia. Finalistien joukossa on myös kaksi Ylen juttukokonaisuutta.

Ehdolla ovat Ylen toimittajat Anna Viveca Gardberg ja Jonna Nupponen perheenyhdistämisen ongelmakohtia penkoneista Spotlightin ohjelmistaan. Finalistien joukossa on myös Ylen Tuomas Kerkkäsen ja Esko Varhon perusteellinen selvitys Suomen puolustusvoimien tulevien hävittäjähankintojen kustannuksista.

Lisäksi työpareista ehdolla ovat Helsingin Sanomien Laura Halminen ja Tommi Nieminen, joiden jutussa paljastettiin kiihkokansallismielisen Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) toimintatavat suljetun keskustelupalstan viestien avulla.

Lisäksi ehdokkaina ovat freelancerina toimiva Jarno Liski, joka pureutui Seurassa verotuksen suunnitteluun ja veronkiertäjien armahdustapauksiin, Long Playlle työskentelevä Hanna Nikkanen, joka selvitti Fennovoima-hanketta, ja Helsingin Sanomien Tuomo Pietiläinen, joka käsitteli hallintarekisteri-uudistusta ja valtiovarainministeri Alexander Stubbin kyseenalaista toimintaa tämän pyrkiessä edistämään lakihanketta.

Tutkivan journalismin yhdistyksen hallitus jakaa Lumilapio-palkinnon vuosittain. Palkinnon saaja julkistetaan perjantaina 22. huhtikuuta Helsingissä.

.
.