RoPS:n päävalmentaja Okkosen loukkaantumisesta: "Joukkueen sydän poissa, kyllähän se haasteita tuo"

Rovaniemen Palloseuran kapteeni Antti Okkosen jalkavamman diagnoosi ei vielä ole varmistunut. Ilmeisesti Okkosen jalka on kuitenkin murtunut. Jalka leikataan keskiviikkona. Okkonen on poissa joukkueen riveistä pidemmän aikaa.

urheilu
Rovaniemen palloseuran päävalmentaja Juha Malinen.
Rovaniemen palloseuran päävalmentaja Juha Malinen Rovaniemellä 2015.Uula Kuvaja / Yle

RoPS:n kapteenin Antti Okkonen loukkasi jalkansa tiistaina pelatussa Suomen Cupin pelissä, kun vastakkain olivat kakkosdiravissa pelaavat JS Hercules ja veikkausliigassa pelaava RoPS.

Loukkaantuminen tapahtui pallonriistotilanteen jälkeen. Okkonen lähti kuljettamaan palloa kohti vastustajan maalia, kun vastustajajoukkue JS Herculesin pelaaja taklasi Okkosta jalkaan.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen näki tilanteen hyvin.

– Okkonen selvitti ruuhkatilanteen ja lähti kuljettamaan vastustajan maalia kohti, samalla vastustajan pelaaja veti pelaajaa takaapäin suoraan jalkaan. Mä kuulin jopa sen äänen, se ääni osumasta oli erilainen. Kun näin Antin reaktion, mulle oli selvä että tää peli ei jatku.

Okkonen kiidätettiin pelikentältä sairaalaan. Malinen ei usko, että vastustajapelaaja olisi pyrkinyt vahingoittamaan Okkosta tarkoituksella. Malinen panee taklauksen heikomman pelitaidon piikkiin.

– Huono koordinaatiokyky, heikko pelikäsitys, väärä tilanteen arviointi, huono hermojen hallinta. Alasarjassahan nämä moninkertaistuu tällaiset piirteet, Malinen sanoo.

Alustavan tiedon mukaan Okkosen jalassa olisi murtuma. Lääkärin diagnoosia ei vielä ole varmistettu. Pidempiaikainen poissaolo Okkoselle on kuitenkin odotettavissa.

RoPS:n ensimmäinen liigaottelu lauantaina

Rovaniemen Palloseura aloittaa veikkausliigakautensa ensi lauantaina. Peliin valmistaudutaan ilman Okkosta.

– Kukaan ei ole korvaamaton meistä, mutta Antti Okkosta ei pystytä korvaamaan toisella Antti Okkosella. Katotaan miten asia eteen. Hyviä pelaajia on.

– Kun joukkueen sydän on pois, kyllähän se haasteita tuo.

Se päävalmentaja Malista harmittaa, että alkavalle kaudelle on jo tullut paljon muutoksia.

– Viisi pelaajaa on pystynyt harjoittelemaan koko talvikauden, joista Antti Okkonen on kapteenina ollut yksi, osoittanut kehittymisen merkkejä vielä vanhalla iällä. Sikäli harmi hänen ja joukkueen puolesta.