Vallilan vapputansseja ei järjestetä – talkooväki haluaa välivuoden 

Alun perin noin 300 juhlijaa vetäneistä korttelitansseista paisui kolmen tuhannen hengen ilmaistapahtuma. Suosittujen vapputanssien järjestäjät haluavat pitää tänä vuonna välivuoden.

Kotimaa
Pareja tanssii kadulla Vallilassa auringonpaisteessa.
Hanna Koikkalainen

Perinteiset Vallilan vapputanssit jäävät tänä vuonna pitämättä. Kulttuuriyhdistys Vallilan Tango ry viestittää, että tiedossa on välivuosi, koska tilaisuutta ei ehditä järjestää.

Vapputanssit on pidetty useita vuosia peräjälkeen Hartolan puistossa Vallilassa ja sitä ennen viereisessä pienemmässä puistossa. Tapahtuma on paisunut vuosi vuodelta ja kerännyt jopa kolmetuhatta kävijää.

Samaan aikaan alkuperäisten talkoolaisten joukko on harvennut.

– Meitä on noin 7–20 aktiivia, jotka ovat panneet tapahtuman kasaan. Nyt on sellainen tilanne, että emme oikein ehdi. Tapahtuma on kasvanut niin isoksi, että sen järjestäminen on työn kaltaista toimintaa, sanoo kulttuuriyhdistys Vallilan Tangon puheenjohtaja Niko Aula.

Tuhansien ihmisten yleisötapahtuman järjestäminen vaatii viranomaislupia ja tarvikkeiden hankkimista.

Osa järjestelyistä on jo viime vuosina ulkoistettu ammattimaiselle tuottajalle, mutta silti talkoolaisille olisi taas tiedossa työntäyteinen rupeama.

"Uutuudenviehätys kadonnut"

Puisto pitää ensin siivota edellisenä viikonloppuna. Vappuaattona tilaisuutta on rakennettu ja järjestelty neljä tuntia, tansseihin kuluu 4-5 tuntia ja purkamisessa ilta venyy yöksi.

– Talkoolaisten kerääminen on oma juttunsa. Omasta kaveripiiristä on ehkä jo uutuudenviehätys kadonnut ja monella voi olla muutakin tekemistä vappuna, Aula sanoo.

Järjestävät kuitenkin kertovat, että tanssiaiset saatetaan taas järjestää ensi vappuna tuttuun tapaan. Vallilan tango kerää Facebook-sivullaan ilmoituksia muista samanhenkisistä vapputilaisuuksista. Myös Hartolan puisto on nyt tänä vappuna vapaa muille tilaisuuksille.

– Se on avoin puisto, johon meillä ei ole mitään kiinnitystä. Jos siihen löytyisi aktiivinen porukka pistämään pystyyn oman tapahtuman, niin sehän kuulostaisi hyvältä, Aula sanoo.