1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sápmi

Kolttakulttuurisäätiö suunnittelee kolttatalon kunnostusta – "Tavoitteena viihtyisä kokoontumistila Sevettijärvelle"

Hankkeen tavoitteena on säilyttää Kolttatalo käyttökuntoisena sekä parantaa sen käyttömahdollisuuksia. Kokoustila kolttatalolla on tarpeen, sillä kylällä ei ole muita yhteisessä käytössä olevia tiloja, Kolttakulttuurisäätiöstä kerrotaan.

Sápmi
Kolttatalo
Chiara Seri

Kolttakulttuurisäätiö on käynnistänyt hankkeen Sevettijärvellä sijaitsevan Kolttatalon kunnostamiseksi.

Hankkeen tavoitteena on säilyttää Kolttatalo käyttökuntoisena sekä parantaa sen käyttömahdollisuuksia.

Tavoitteena on, että toimivammat tilat edesauttaisivat yhteisten tapahtumien ja yhteisen toiminnan järjestämistä kylällä. Hanke toteutetaan vuosina 2015–2017.

– Kolttatalo kuntoon -hankkeessa uusitaan Kolttatalon katto, puhdistetaan ja lämpöeristetään ylä- ja alapohjat, tiivistetään ikkunat, uudistetaan keittiö- ja wc-tilat, tehdään sisätiloihin pintaremontti sekä saatetaan loppuun talon ulkomaalaus, Kolttakulttuurisäätiöltä kerrotaan.

Hanke aloitettiin syksyllä 2015 uusimalla Kolttatalon sekä piharakennuksen katto. Lisäksi katon uusimisen yhteydessä parannettiin yläpohjan ilmanvaihtoa.

"Kylän ainut yhteisessä käytössä oleva tila"

Tällä hetkellä Kolttatalossa toimivat Kolttakulttuurisäätiö ja Kolttien kyläkokous.

Kolttien kyläkokouksen kokoushuone on maksutta kyläläisten käytössä. Sitä on käytetty esimerkiksi kerhopaikkana sekä kylällä olevien yhdistysten kokouspaikkana.

Kolttatalon piha-alue ja ranta on ollut useiden kylätapahtumien järjestämispaikkana ja myös läheisen kielipesän lasten ja koululaisten retkipaikkana.

– Kokoustila kolttatalolla on tarpeen, sillä kylällä ei ole muita yhteisessä käytössä olevia tiloja, Kolttakulttuurisäätiöstä kerrotaan.

Hankkeen rahoittaja on Leader Pohjoisin Lappi.

Lue seuraavaksi