Lemmenlaiva rantautui Yyterin hiekalle – Ravintolan rakentaminen jo loppusuoralla

Yyterin rannalle valmistuvan kesäkahvilan rakennustyöt ovat lähes valmiit. Kesäkuun alussa aukeava laivaa muistuttava ulkoilmaravintola on herättänyt paljon kiinnostusta alueella reippailevissa.

Yyteri
Laivaa muistuttava ravintolarakennus yyterin hiekkarannalla
Laivaa muistuttava kesäravintola nousi jo viime syksynä Yyterin kylpylän takapihalleKati Rantala / Yle

Tuuli puhaltaa normaalia lämpimämmin. Mereltä kantautuvat aallot rikkovat sulavaa jäätä rantaviivalla. Yyterin jylhä hiekkaranta odottaa autiona tulevaa kesää.

Hiekalle on rantautunut uusi, erehdyttävästi laivaa muistuttava ravintolarakennus. Vaikka kesäkuun avajaisiin on vielä aikaa, alkaa kesäkahvilan rakentaminen olla jo loppusuoralla.

– Pääsimme viime syksynä rakennustöissä niin hyvään vaiheeseen, että nyt olemme vain odottaneet talven taittumista. Sisällä tehdään parhaillaan viimeistelyjä sähkö- ja putkitöissä. Tämän lemmenlaivan keittiössä on koneet jo paikallaan, naurahtaa yrittäjä Seppo Mäki-Ullakko Yyterin kylpylähotellista.

Arkkitehtuuri noudattaa selvästi merellistä teemaa pyöreine ikkunoineen. Ravintolan sisäseinät ovat vuorattu puupaneelein. Terassilta avautuu näkymä aavalle hiekkarannalle ja merelle.

Kurkistus pyöreästä ikkunasta

Uusi ravintola avataan 1. kesäkuuta. Vaikka rakennustyöt ovat hyvällä mallilla, ei Mäki-Ullakko uskalla vielä riemuita valmistumista.

– Olen varautunut siihen, että aina lopussa tulee kuitenkin kiire. Olemme pyrkineet valmistautumaan silti hyvin. Henkilökunta on jo palkattu ja julkistamme ruokalistan lähipäivinä yleisön kommentoitavaksi.

Uteliaat ohikulkijat ovat käyneet kurkistelemassa ja valokuvaamassa laivarakennusta. Seppo Mäki-Ullakko uskoo sen olevan hyvä merkki.

– Toivon, että tästä tulee sellainen koko kansan piipahduspaikka, jonne tullaan kauempaakin. Ravintolan nimi selviää vasta avajaisissa, mutta kuten kaikilla laivoilla, myös tällä tulee olemaan naisen nimi, yrittäjä vihjaa.