Trump syöksyi kampanjapäällikönsä tueksi: Miksi tämä toimittaja hipelöi minua ja mitä on hänen kädessään, voinko nostaa syytteen?

Trumpin kampanjapäällikkö Corey Lewandoskia vastaan on nostettu pahoinpitelysyyte. Trump puolustaa Lewandowskia ja halventaa toimittaja Michelle Fieldsia aggressiiviseen tyyliin Twitter-viesteissään.

Ulkomaat
Donald Trump ja toimittaja turvakameran kuvassa.
AOP

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Donald Trump puolustaa raivoisasti toimittajan pahoinpitelystä syytettyä kampanjapäälikköään.

Trump kuvaili Twitterissä Corey Lewandowskia erittäin kunnolliseksi mieheksi, ja kehotti katsomaan Floridan kampanjatilaisuudesta julkaistuja videoita. Hän ei näe niissä mitään, mikä viittaisi pahoinpitelyyn.

Liikemies julkaisi myös kuvia tilanteesta, ja kysyy "Miksi tämä toimittaja koskettelee minua, kun lähden tiedotustilaisuudesta? Mitä on hänen kädessään?" Toimittaja Michelle Fieldsilla näyttää pitävän kädessään nauhuria tai puhelinta ja kynää.

Trump sanoo myös "Miksi hän saa tarttua minuun ja huutaa kysymyksiä? Voinko nostaa syytteen?" Trump vihjaili ABC:n uutisille, että hän harkitsee vastakanteen nostamista.

Trump syyttää Michelle Fieldsia myös mielensä muuttamisesta, kun selvisi, että heillä on tapahtumista nauhoite. Tv-kanava NBC:lle hän totesi toimittajan keksineen koko jutun.

Jupiterin poliisin julkaisemassa valvontakameravideossa (siirryt toiseen palveluun) näkyy, kuinka Lewandowski tarttuu Fieldsia ronskisti käsivarresta maaliskuun alussa pidetyssä kampanjatilaisuudessa.

Poliisin mukaan Lewandowski olisi puristanut Fieldsin käsivartta sen verran kovaa, että tälle tuli mustelmia.

Toimittaja yritti esittää miljardöörille kysymyksen, ja Trumpin kampanjapäällikkö esti tämän tarttumalla naista käsivarresta.

Lähteet: Reuters