Koe uusi yle.fi

Espoon koulujen väliverhotarkastukset tehty – muutamia puutteita tai vikoja

Espoon kaupunki käynnisti laajan väliverhojen tarkistusprojektin, kun Kilon koulun väliverho oli romahtanut kesken neljäsluokkalaisten liikuntatunnin.

Kotimaa
Voimistelusalin pudonnut väliverho
Kilon alakoulun jumppasalin väliverho valahti kesken koulupäivän.Ari Tuhkanen/Yle

Espoon kaupungin tilapalvelujen kiinteistönhoito on saanut päätökseen koulujen ja päiväkotien liikuntasalien väliverhojen tarkistukset omassa hoidossaan olevien tilojen suhteen.

Espoon kaupungin tiedotteen mukaan "muutaman väliverhon toiminnassa on todettu puutteita tai vikoja, ja huolto tai korjaus niihin on tilattu".

Kilon koulussa helmikuussa romahtanut väliverho on poistettu kokonaan. Uusi verho on tarkoitus asentaa tulevana kesänä.

Ne koulut ja päiväkodit, joiden kiinteistönhoidosta vastaa sopimuskumppani, saadaan tarkastettua huhtikuun puoliväliin mennessä, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

– Jatkossa tulemme tekemään väliverhotarkastukset vuosittain, sillä lisäämme kesäkuulle huoltokirjaohjelmaamme väliverhotarkastuksen normaaliksi huoltotyöksi. Mutta jos käyttäjä huomaa väliverhon toiminnassa ongelmia, hänen pitää ottaa yhteyttä suoraan kiinteistönhoitoon, niin korjaustyöt saadaan aloitettua nopeasti ja viallisen verhon käyttö estettyä, kiinteistönhoidon päällikkö Arja Hyppänen kertoo tiedotteessa.