Rahaa jaossa – nyt kaivataan loistavia ideoita juhlia satavuotiasta Suomea

Keskisuomalaiset ohjelmahankkeet voivat nyt hakea osarahoitusta Suomi 100 –juhlavuoden tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämiseen. Valtioneuvoston kanslia on myöntänyt juhlatarkoitukseen avustusta kaikille maakuntaliitoille. Keski-Suomen liitto saa yhteensä 90 000 euroa valtionavustusta vuosille 2016-2017.

valtioneuvoston kanslia
Suomi 100 -tunnus.
Valtioneuvosto

Aluetukea voivat hakea vain sellaiset ohjelmahankkeet, jotka valtioneuvoston kanslian Suomi 100 –sihteeristö on hyväksynyt juhlavuoden viralliseen ohjelmaan. Tähän ohjelmaan haetaansähköisellä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Kun valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt idean viralliseen Suomi 100 -ohjelmaan, hankkeet voivat hakea aluetukea Keski-Suomen liitosta. Hankkeella tulee olla myös omaa rahoitusta, josta osa voi olla talkootyötä. Avustusta ei voi käyttää kalusto -ja infrastruktuurihankintoihin.

Kenen tahansa loistavat ideat kelpaavat

Hakija voi olla kuka tahansa, jolla syntyy loistava idea juhlistaa Suomen satavuotisuutta. Hakija voi olla kunta, kaupunki tai seurakunta, yhdistys, seura tai järjestö, työryhmä tai yksityishenkilö.

Rahoitusta voi hakea erityisesti Suomen juhlavuoteen liittyvälle tai sitä juhlistavalle hankkeelle. Kyseessä voi olla tapahtuma tai tilaisuus, näyttely, teos, kehitysprojekti, erityinen juhlavuoden päätös tai kampanja.

Juhlavuoden tapahtumien teema on Yhdessä. Hankeidean tulee toteuttaa jotain kolmesta painopistealueesta: Suomen 100 vuotta, Suomi 2017 tai Suomen tulevaisuus.

Hakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti. Keski-Suomen liitto tekee rahoituspäätökset noin kolmen kuukauden välein: ensimmäiset toukokuussa, seuraavat elokuussa ja marraskuussa ja vuonna 2017 helmikuussa ja toukokuussa.

Rahoitushakulomake ohjeineen ja kriteereineen löytyyKeski-Suomen liiton sivulta (siirryt toiseen palveluun). Hakemuksen tulee liittää valtioneuvoston kanslian hyväksymisilmoitus.