Ylivieskan kirkon polttajaksi epäilty mies on vangittu

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus korostaa, että keskiviikkoinen vangitsemispäätös ei ota lopullista kantaa rikosnimikkeeseen. Ylivieskan näyttävä puukirkko tuhoutui tulipalossa lauantai-iltana.

Kotimaa
Ylivieskan kirkon rauniot ja raivauskoneita.
Antti Pylväs / Yle

Ylivieskan kirkon polttamisesta epäilty mies on keskiviikkona vangittu todennäköisin syin epäiltynä törkeästä tuhotyöstä. Poliisi jätti vangitsemisvaatimuksen Ylivieska-Raahen käräjäoikeuteen tiistaina.

Käräjäoikeus korostaa vangitsemisasian yhteydessä, ettei tämän pakkokeinoasian rikosnimike ota millään tavalla kantaa lopulliseen rikosnimikkeeseen.

Pohjoispohjalainen noin 30-vuotias mies on myöntänyt osallisuutensa Ylivieskan kirkon paloon, mutta kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Poliisin mukaan teon taustalla ovat henkilön omat ongelmat; viitteitä esimerkiksi ääriajatteluun ei ole ole tullut ilmi. Poliisin käsitys tapahtumien kulusta on edelleen vahvistunut ja enempää yleisöhavaintoja kirkkopaloon liittyen ei kaivata.

Tulipalo Ylivieskan kirkossa syttyi lauantaina iltakahdeksan maissa. Yli 200 vuotta vanha puukirkko tuhoutui palossa kauttaaltaan.