1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Kuopio meni Helsingin ohi vetovoimaisuudessa – kaupunginjohtaja: "Pitkäjänteinen työ näkyy"

Kuopio on neljänneksi vetovoimaisin kaupunki Suomessa. Asia selviää Taloustutkimuksen tekemästä Muuttohalukkuus kaupunkeihin 2016 -tutkimuksesta, jossa mitataan kaupunkien vetovoimaisuutta asuinpaikkana. Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen toteaa, että parantunut tulos on monien osien summa.

Kuva: Yle

Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen ottaa uutiset Kuopion hyvästä sijoituksesta ilolla vastaan. Hyvä tulos kertoo hänestä siitä, että Kuopio nähdään modernina kaupunkina myös kaukaa katsottuna. Parosen mukaan kaupungin kiinnostavuuden lisäämiseksi tehdään paljon töitä.

– On vaikea sanoa yhtä yksittäistä syytä, miksi olemme nyt nousseet ylöspäin listalla. Uskon, että se pitkäjänteinen työ, mitä teemme kaupungin näkyvyyden eteen, näkyy näissä tuloksissa, Paronen kertoo.

Neljännelle sijalle kirinyt Kuopio ohitti tutkimuksessa pääkaupunki Helsingin, joka jäi viidenneksi. Taloustutkimuksen tekemässä tutkimuksessa selvitetään suomalaisten mielikuvia eri kaupungeista asuinpaikkoina sekä muuttohalukkuutta kaupunkeihin.

Vaikka Kuopiossa on Parosen mukaan järjestetty tapahtumia, keskustaa kohennettu ja asumiseen panostettu, on yksi keskeinen asia ylitse muiden.

– Paljon vaikuttaa se, onko kaupungissa työtä tarjolla. Siinä mielessä Kuopion kehitys on ollut myönteisempää kuin monessa muussa kaupungissa, vaikka työttömyys on lisääntynyt. Suhteessa moneen muuhun kaupunkiin Kuopion tilanne on ollut kohtuullisen hyvä, Paronen pohtii.

Kuopion edelle tutkimuksessa ennättivät Jyväskylä ja Turku, sekä vetovoimaisimmaksi arvioitu Tampere. Tutkimukseen vastasi yli 3 600 15-79-vuotiasta suomalaista.