Ulkoministeriö vauhdittaa matkailua – uusia viisumikeskuksia Kiinaan

Suomen ulkoministeriö vastaa nopeasti kiinalaisten matkailijoiden määrän kasvuun ja avaa Kiinaan 13 uutta viisumikeskusta.

Kotimaa
Kiinalainen Sun Muzi
Kiinalainen Sun Muzi poseeraa kuvaa ottavalle poikaystävälleen lumiukon vieressä Napapiirillä.Jarmo Honkanen / Yle

Suomen viisumin hakeminen helpottuu kiinalaisilla, kun Suomen ulkoministeriö avaa 13 uutta viisumikeskusta Kiinaan.

– Kiinalaisten matkailijoiden määrä Suomeen kasvaa nopeasti. Haluamme tukea sitä kaikin tavoin, Suomen Kiinan-suurlähettiläs Marja Rislakki sanoo ulkoministeriön tiedotteessa..

Ulkoministeriö avasi vuosi sitten viisumikeskukset Pekingiin ja Shanghaihin. Huhtikuun alussa avataan keskukset myös Xianissa, Chongqingissa, Hangzhoussa ja Guangzhoussa.

Huhtikuun aikana avataan lisäksi Shenyangin, Wuhanin, Changshan, Kunmingin, Jinanin, Nanjingin, Chengdun, Shenzhenin ja Fuzhoun viisumikeskukset. Suomen viisumikeskukset toimivat samassa yhteydessä muiden Schengen-maiden keskusten kanssa.

Kiinalaiset käyttävät paljon rahaa

Kiinassa myönnettiin vuonna 2014 Suomeen noin 17 000 viisumia ja viime vuonna noin 21 000 viisumia.

Ulkoministeriön mukaan tiinalaisia kiehtovat Suomessa kaunis ja puhdas luonto, revontulet ja keskiyön aurinko, ruoka, kulttuuri ja kestosuosikki Joulupukki. Kiinalaisyöpymisten määrä oli viime vuonna 182 000. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 41,2 prosenttia.

Kiinalaiset käyttävät enemmän rahaa vierailunsa aikana kuin muut kansainväliset matkustajat. Visit Finlandin mukaan ostoksiin kului noin 165 euroa ja palveluihin 73 euroa matkapäivää kohti touko-lokakuussa 2015. Määrä on yli kaksinkertainen venäläisiin nähden ja yli kolme kertaa enemmän kuin japanilaisilla tai eteläkorealaisilla.

Valtaosa Aasiasta Suomen kautta muualle lentävistä matkailijoista ei kuitenkaan tällä hetkellä pysähdy Suomeen.

Suomessa piipahtamista helpotetaan

Samalla kun viisumin hakemista nyt helpotetaan, lanseeraa Visit Finland toukokuussa Aasiassa uuden StopOver Finland -matkailutuotteen yhdessä Finnairin ja suomalaisten matkailutoimijoiden kanssa.

StopOver Finland tarjoaa houkuttelevia paketteja sekä muutaman tunnin välilaskun tekeville että useamman päivän Suomessa viipyville matkailijoille.

– Näillä yhteistoimilla toivomme, että matkailusta saatavat tulot jatkavat vahvaa kasvuaan, Rislakki sanoo tiedotteessa.