Rauman seurakunta erotti talousjohtajansa

Rauman seurakunta on irtisanonut talousjohtajansa. Kirkkoneuvosto päätti virkasuhteen irtisanomisesta yksimielisesti. Irtisanomisen syynä on talousjohtajan laiminlyönnit taloudenpidossa ja epäasiallinen käytös virassa.

talousjohtajat
Rauman vanha kirkko, torni
Jari Pelkonen / Yle

Rauman seurakunta on päättänyt erottaa Marko Haapasaaren talousjohtajan virasta. Syyksi kerrotaan kiinteistö- ja taloustoimeen liittyvien virkavelvollisuuksien laiminlyönnit sekä johtavan viranhaltijan epäasiallisen käyttäytymisen.

Rauman seurakuntaa on repinyt jo vuosia isot erimielisyydet johtavien viranhaltijoiden kesken. Seurakunnan vt. kirkkoherra Heimo Hietanen toivoo, että talousjohtajan irtisanominen omalta osaltaan rauhoittaa seurakunnan tilannetta.

Kirkkoneuvosto päätti asiasta yksimielisesti keskiviikkona. Haapasaari vapautetaan tehtävästä välittömästi.

Kyseenalaista rahankäyttöä

Rauman seurakunnassa tehtiin iso selvitys seurakunnan hankinnoista ja taloustoimesta. Sen seurauksena tehtiin arvio seurakunnan talousjohtajan virkatoimien hoidosta.

Selvityksen taustalla on seurakunnan tekemä kopiokoneen vuokrasopimus. Aiempien tietojen mukaan talousjohtaja oli tehnyt sopimuksen kopiokoneen vuokrasta, johon sisältyy 33 000 kopiota kuukaudessa. Hintaa vuokrasta oli tullut vuodessa noin 50 000 euroa.

Talousjohtajan tehtäviä hoitaa väliaikaisesti vs. hallintojohtaja Sari Teerialho oman toimensa ohella.