yle.fi-etusivu

Kuntalaisaloite Malmin lentokentän säilyttämisestä koki mahalaskun

Kuntalaisaloite Malmin lentokentän säilyttämisestä ei johda toimenpiteisiin. Helsingin kaupunginvaltuusto päätti asiasta kokouksessaan keskiviikkoiltana äänin 55-29.

Kotimaa
Malmin lentokenttä.
Malmin lentokenttäalueelle on määrä rakentaa asuntoja noin 25 000 asukkaalle. Alueen kaavoitus on lähdössä liikkeelle. Valtio on päättänyt lopettaa lentotoiminnan Malmilla.Sampo Kiviniemi

Kuntalaisaloite Malmin lentokentän säilyttämisestä ei johda toimenpiteisiin. Näin päätti Helsingin kaupunginvaltuusto kokouksessaan keskiviikkoiltana äänin 55-29. Kaupunki haluaa lentokentän alueelle asuntoja kymmenilletuhansille ihmisille.

Lentokentän säilyttämisen puolesta vedottiin valtuuston keskustelussa mm. siihen, että Malmin lentoasema on historiallisesti arvokas. Keskustelussa käytettiin peräti 89 puheenvuoroa.

Kuntalain mukaan aloite, johon on pistänyt nimensä yli 2 prosenttia kunnassa asuvista täysi-ikäisistä äänioikeutetuista, on käsiteltävä kunnanvaltuustossa kuuden kuukauden sisällä.

13 000 helsinkiläisen allekirjoittamassa aloitteessa vaadittiin, että Malmin lentoasema säilytettäisiin ilmailukäytössä riippumatta siitä, luopuuko valtio kentän toiminnoista.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Tehtävänä tulevaisuus

Goodbye, kuukkelimetsä: Hakkuukiistat palasivat Suomeen, kun biotalous jauhaa puuta rahaksi

Ilmoitus laukauksista

Lontoon joukkohysteria: Poliisi etsii asemalaiturilla olleita miehiä

Egyptin moskeijahyökkäys

Egyptin presidentti julisti suruajan: "Moskeijaisku kostetaan äärimmäisellä voimankäytöllä"

NHL

Jere Lehtisestä tuli neljäs suomalaispelaaja, jonka pelipaita nostettiin NHL-hallin kattoon