Opiskelijaristeilyllä joukkoraiskausepäily – Ruotsin poliisi ottanut kiinni neljä miestä

Risteilylle osallistui noin 1 700–1 800 opiskelijaa Keski- ja Etelä-Ruotsista.

Ulkomaat
Matkustajia poistumassa laivan luota.
Silja Galaxyn matkustajia poistui autokannelta Turun satamassa syksyllä 2015.Joona Haarala / Yle

Neljää miestä epäillään törkeästä raiskauksesta opiskelijaristeilyllä, kertovat ruotsalaislehdet. Laivayhtiö Tallink-Siljan viestintäpäällikkö vahvistaa sanomalehti Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun), että risteilyllä epäillään joukkoraiskausta.

Tukholman ja Turun välisellä risteilyllä ei ollut maihinnousumahdollisuutta Suomessa, Fun Cruises -risteilyn järjestänyt yritys kertoo verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Aftonbladetin mukaan kaikki risteilylle osallistuneet miehet saivat odottaa laivasta pääsyä jonossa Tukholman Värtahamnen-satamassa keskiviikkoiltana. Poliisi on ottanut miehiltä dna-testejä.

Neljä miestä otettiin kiinni sen jälkeen, kun todistajat osoittivat epäillyt poliisille jonosta. Poliisi on vienyt heidät kuulusteluihin. Tallink-Siljan viestintäpäällikön mukaan rikosilmoituksen on tehnyt yksi tyttö.

Poliisi ei ole halunnut kertoa Aftonbladetille mitään uhrista tai epäillyistä. Risteilylle osallistui noin 1 700–1 800 opiskelijaa Keski- ja Etelä-Ruotsista. Risteilylle vaaditaan yli 18 vuoden ikää.