1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lapin Nuorison liitossa kavallustapaus – Jutajaiset eivät toteudu suunnitellussa laajuudessa

Kavalluksesta epäillään yhtä Lapin Nuorison Liiton työntekijää, joka on hyödyntänyt teossaan ammattitaitoaan talouden ja kirjanpidon saralla. Kavalluksen laajuutta, kestoa sekä vaikutusta muihin Suomen Nuorisoseurojen alaisiin piirijärjestöihin tutkitaan.

Jutajaiset sai Rovaniemen vuoden 2010 kulttuuripalkinnon. Kuva vuoden 2009 Jutajaisista. Kuva: Veikko ja Tuomas Stöckel

Lapin Nuorison liitossa on paljastunut kavallustapaus. Epäiltynä on yksi Lapin Nuorison Liiton työntekijä, joka on alustavasti myöntänyt teon. Liitto kertoo asiasta verkkosivuillaan.

Tapahtuneesta on tehty rikosilmoitus ja seuraavaksi alkaa tutkinta. Väärinkäytökset eivät liity millään tavalla Lapin Nuorison Liiton entiseen tai nykyiseen toiminnanjohtajaan tai luottamushenkilöihin, jotka kaikki avustavat tutkinnassa.

Tapahtuman vuoksi Lapin Nuorison Liiton kevätkokousta ei pidetä lauantaina. Kavallus vaikuttaa myös Rovaniemellä pidettävään folklore-festivaaliin Jutajaisiin, jotka eivät toteudu suunnitellussa laajuudessa tänä vuonna.

Kavalluksen laajuutta ja kestoa sekä vaikutusta muihin Suomen Nuorisoseurojen alaisiin piirijärjestöihin tutkitaan. Liitto tiedottaa asiasta enemmän, kun vahingon vakavuus on selvinnyt.