KTP Basket etsii uuden valmentajan – kausi oli pettymys

Kotkalaisseura KTP Basketin ja valmentaja Anton Mirolybovin tiet eroavat. Seura ei käytä Mirolybovin ensi kauden optiota. Korisliigan runkosarjan yhdeksäs tila ja pudotuspelien ulkopuolelle jääminen oli seuralle pettymys.

urheilu
Koripallo.
Raine Martikainen / Yle

Koripallojoukkue KTP Basket etsii uutta valmentajaa.

Nykyinen valmentaja Anton Mirolybov ei jatka Korisliiga-joukkueen valmentajana ensi kaudella. Seura on päättänyt, ettei se käytä Mirolybovin sopimukseen kirjattua optio-vuotta.

KTP Basket sijoittui tällä kaudella runkosarjan yhdeksänneksi ja jäi pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Sijoitus oli seuralle pettymys.

– Joukkue ei ole tämän hallituksen aikana jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle, seuran puheenjohtaja Jyrki Lindström perustelee ratkaisua seuran verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Uusi valmentaja pyritään löytämään mahdollisimman pian. Seura haluaa, että uusi valmentaja ehtii mukaan valitsemaan ensi kauden joukkuetta.

– Toivottavasti parin viikon sisään on uutisoitavaa, Lindström sanoo.

Liigalisenssin saaminen ensi kaudelle ei kuitenkaan ole vielä varmaa, sillä KTP Basket painii myös taloudellisissa ongelmissa. Puheenjohtaja Lindström on kertonut, että noin puolet tavoitteesta on saavutettu. Joukkue kertoi helmikuussa noin 60 000 euron budjettivajeesta.