Saksaa, espanjaa ja venäjää – lappeenrantalaislapsista liki puolet valitsi vapaaehtoisen kielen

Kiinnostus neljännellä luokalla alkavaan vapaaehtoiseen A2-kieleen on kasvussa Lappeenrannassa. Ensi syksynä yli 300 alakoululaista aloittaa toisen pitkän kielen opiskelun.

Lappeenranta
koululainen opettelee kymmensormijärjestelmää
Sirkka Haverinen/Yle

Lasten kiinnostus venäjän kielen opiskeluun valinnaisena aineena on lisääntynyt Lappeenrannassa. Tänä vuonna venäjän kielen valitsi neljännellä luokalla alkavaksi A2-kieleksi 21 prosenttia koko ikäluokasta, kun viime vuonna vastaava määrä oli 16 prosenttia. Venäjä onkin ylivoimaisesti suosituin A2-kieli Lappeenrannassa.

Venäjän kielen lisäksi kaupungissa alkaa neljäsluokkalisille saksan ja espanjan kielen opetus. Ranskan kielen ryhmää ei hakijoiden vähäisyyden takia perusteta.

Saksan kieltä aloittavat neljäsluokkalaiset opiskella ensi syksynä Kesolan, Kesämäen koulu ja Kimpisen koulussa.

Venäjän opiskelu alkaa Kaukaan, Kesämäen, Kuusimäen, Lauritsalan, Lavolan, Myllymäen, Pontuksen, Skinnarilan ja Voisalmen kouluissa.

Espanjan kielen opiskelu alkaa Kesämäen ja Kimpisen kouluissa.

Yhteensä vapaaehtoisen vieraan kielen valitsi 43 prosenttia koko ikäluokasta. Se on 9 prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisenä vuotena. Kaikkiaan A2-kielen aloittaa 306 lappeenrantalaislasta.

A2-kieli on pitkän oppimäärän kieli, jolloin koululaisille tarjotaan sama oppimäärä kuin kolmannella luokalla alkaneessa kielessä.