Anna-Maja Henriksson ehdolle RKP:n puheenjohtajaksi

RKP:n nykyinen puheenjohtaja Carl Haglund ilmoitti pääsiäisenä, ettei hän aio enää jatkaa puolueen puheenjohtajana. Henriksson on ensimmäinen puheenjohtajaehdokkaaksi ilmoittautunut.

politiikka
Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja HenrikssonPetteri Paalasmaa / AOP

Kansanedustaja Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle RKP:n puheenjohtajaksi. Henriksson ilmoitti asiasta tänään torstaina järjestämässään tiedotustilaisuudessa.

RKP:n nykyinen puheenjohtaja Carl Haglund ilmoitti pääsiäisenä yllättäen, ettei hän ole enää käytettävissä puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa. Haglund on johtanut RKP:tä vuodesta 2012.

Haglund sanoi menettäneensä uskonsa järkevän politiikan tekemiseen. Haglund perusteli puheenjohtajuudesta luopumista myös motivaation puutteella ja perhesyillä.

RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimiva Henriksson on ensimmäinen puheenjohtajaehdokkaaksi ilmoittautunut.

Henriksson oli Haglundin vastaehdokkaana Kokkolassa pidetyssä puoluekokouksessa vuonna 2012. Tuolloin Haglund voitti hänet puheenjohtajaäänestyksessä äänin 114–106.

Pietarsaaresta kotoisin oleva Henriksson on koulutukseltaan juristi. Hänet valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 2007. Hän toimi oikeusministerinä vuosina 2011–2015.

Uusi puheenjohtaja valitaan kesäkuun puoluekokouksessa.