Suomen Jätskiauto laajentaa toimintaansa – reittejä nyt myös Lapissa

Vuonna 2014 perustettu Suomen Jätskiauto lisää reittejä ympäri Suomea. Ketjun vetäjän mukaan yhtiö on myös tehnyt ensimmäisinä vuosinaan maltillista voittoa.

talous
Antti Nyyssönen esittelee jäätelövalikoimaa asiakkaille Kuopion Jynkässä.
Antti Nyyssönen esittelee jäätelövalikoimaa asiakkaille Kuopion Jynkässä.Sakari Partanen / Yle

Kuopiolainen Suomen Jätskiauto lisää reitteja ympäri Suomen ja esimerkiksi Seinäjoella, Rovaniemellä ja Lapin alueella nähdään Suomen Jätskiauton autoja tänä keväänä ensi kertaa.

Franchising-yrittäjyyteen perustuvan Suomen Jätskiauton liikevaihto oli 4,3 miljoonaa euroa vuonna 2014 ja viime vuonna noin 7,3 miljoonaa euroa. Ketjun vetäjän Veijo Laitisen mukaan yritys teki 80 000 euroa voittoa aloitusvuonnaan 2014, ja toisen toimintavuoden jälkeen voittoa kertynee 40 000–50 000 euroa. Voittojen putoaminen johtuu Laitisen mukaan investoinneista, joita tehtiin uuden yrityksen toiminnan vakauttamiseksi.

Ketjun vetäjä Veijo Laitinen kertoo, että kuuden yrittäjän välillä on tiivis yhteistyö toiminnan suunnittelemisessa.

Laitinen perusti Suomen Jätskiauton yhdessä muiden yrittäjien kanssa 2014 sen jälkeen, kun Nestlé päätti lopettaa omistamansa Suomen Kotijäätelö -ketjun toiminnan taloudellisista syistä. Itsekin Suomen Kotijäätelössä työskennellyt Laitinen sanoo, että omassa yrityksessä on yritetty ottaa oppia edeltäjien virheistä.

– Meillä oli tuolloin kaikki tieto siitä, miksi asiat eivät Kotijäätelössä olleet tuloksellisia. Jätskiauton organisaatio on Kotijäätelöä huomattavasti kevyempi.

Jätskiauton autot eivät esimerkiksi aja lokakuusta helmikuuhun vaan kausi on painottunut kesään. Myös tuotevalikoimaan ja hintojen suunnitteluun on panostettu.

Suomen Jätskiauto myy jäätelöiden lisäksi muita pakasteita, esimerkiksi pitsoja, piirakoita ja leivoksia. Yritys työllistää vuoden 2016 kaudella 110 henkilöä.