Hyppää sisältöön

"Asiakkaat ovat kuin samaa perhettä" – lähikaupan Ulla jäi eläkkeelle 33 vuoden jälkeen

Tapanilan Alepassa koettiin tänään haikeita hetkiä, kun lähikaupan rakastettu myyjä jäi eläkkeelle. Viimeistä työpäivää juhlistettiin asiakkaiden parissa kakkukahvein. Näin pitkä työura samassa kaupassa on nykypäivänä harvinaisuus.

Ulla Kaasinen
Asiakkaat tulivat tervehtimään kymmenien vuosien aikana tutuksi käynyttä myyjää kukin ja lämpimin muistoin.

Tapanilan Alepassa koettiin tänään haikeita hetkiä, kun lähikaupan rakastettu myyjä, Ulla Kaasinen, jäi 33 vuoden työrupeaman jälkeen eläkkeelle. Viimeistä työpäivää juhlistettiin asiakkaiden parissa kakkukahvein. Tunteet olivat pinnassa, ihmiset olivat silminnähden liikuttuneita.

Kaasinen ihmettelee, kuinka nopeasti vuodet ovatkaan vierineet. Hän kertoo nähneensä alueen lapsien varttuvan aikuisiksi ja saavan puolestaan omia lapsia.

– On haikeaa, täytyy mennä vaan päivä kerrallaan. Parasta tässä työssä on ollut se, että kaikki päivät ovat olleet erilaisia. Työpaikalla on ollut myös hyvä henki.

Ulla Kaasinen kertoo, että kaupan asiakkaisiin on syntynyt vuosien varrella kiinteä suhde. He tuntuvat lähes perheeltä. Asiakkaat puolestaan luonnehtivat Ullaa kaupan sydämeksi positiivisuutensa ja rautaisen ammattitaitonsa vuoksi.

– Ikävä tulee, ikävä totta kai! Ulla on aina hyvällä tuulella. Se on harvinaista nykypäivän työssä, huikkaa monivuotinen asiakas, Arto Virtanen.

Enemmän aikaa perheelle

Kaupan ala on muuttunut vuosien varrella, mutta päivänsankari ei ole kokenut työtään stressaavaksi. Oikealla asenteella on pärjätty kaikissa tilanteissa. Kaasinen ei aio jäädä lepäämään laakereilleen.

– Nyt on lastenlapsille, lapsille ja ystäville enemmän aikaa. Voi myös mökkeillä ja matkustella enemmän. Mutta ihan ensimmäiseksi aion ladata akkuni ja varata aikaa itselle.

Ulla Kaasinen on työskennellyt HOK-Elannon palveluksessa kaikkiaan 40 vuotta. On harvinaista, että kolme vuosikymmentä vierähtää samassa toimipisteessä, HOK-Elannolta kerrotaan.

.
.