SPR yt-neuvotteluihin ehkä myös Kaakkois-Suomessa

Maahanmuuttovirasto ilmoitti tiistaina 33 vastaanottokeskuksen lakkauttamisesta sekä majoituspaikkojen karsimisesta. Suomen Punaisen Ristin Hämeen piirissä ilmoitus johti jo yt-neuvottelujen alkamiseen, ja todennäköisesti sama on edessä myös Kaakkois-Suomessa.

Kotimaa
Espoon Tapiolan SPR:n toimipiste.
Elina Ervasti / Yle

Vastaanottokeskusten karsiminen voi johtaa yt-neuvotteluihin myös Suomen Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piirissä. Piirin toiminnanjohtaja Arja Vainio ennakoi, että paikkojen vähentäminen tarkoittaa todennäköisesti yt-neuvottelujen aloittamista henkilöstön kanssa. Päätöksiä tehdään lähiviikkoina.

Maahanmuuttovirasto ilmoitti tiistaina, että muun muassa SPR:n 85-paikkainen vastaanottokeskus Kouvolan Valkealassa lakkautetaan syyskuun loppuun mennessä. Valkealassa asuville turvapaikanhakijoille pyritään löytämään paikkoja järjestön omista yksiköistä ja tarvittaessa muista vastaanottokeskuksista.

– Maahanmuuttoviraston ilmoitus oli kuitenkin tietyllä tavalla helpotus, sillä odotimme suurempiakin supistuksia, kertoo Arja Vainio.

Lisäksi SPR:n Kaakkois-Suomen yksiköistä vähennetään 50 majoituspaikkaa Kotkan Laajakoskella ja 50 paikkaa Pieksämäeltä. Aiemmin yt-neuvottelujen käynnistämisestä on kerrottu Suomen Punaisen Ristin Hämeen piirissä.