1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Jyrki Aho Ässien uusi päävalmentaja: "Asiat tulevat muuttumaan"

Jyrki Aho aloittaa Porin Ässien päävalmentajana kahden vuoden sopimuksella. Hän suunnittelee tekevänsä suuria muutoksia sekä joukkueen että organisaation puolella.

Kuva: Kati Rantala / Yle

Jääkiekkojoukkue Porin Ässät lähtee tulevaan kauteen Jyrki Ahon valmennuksessa. Hänen valmennusryhmässään ovat mukana myös Mikael Kotkaniemi, Petteri Niittynen ja Jaakko Rosendahl.

Vuodesta 2013 lähtien Bluesia valmentanut Aho voitti päävalmentajana Suomen mestaruuden vuonna 2012 JYP:in johdossa ja palkittiin silloin myös _Kalevi Numminen _-palkinnolla vuoden parhaana valmentajana.

Muutoksia luvassa

Porissa Jyrki Aho aikoo tehdä ensimmäiseksi suuria muutoksia.

– Ensimmäinen projektini on toimintakulttuurin luominen. Asiat tulevat muuttumaan paljon joukkueen ja organisaationkin puolella. Asioita pitää miettiä muuttuvassa maailmassa eri vinkkelistä. Aika näyttää, mitä siitä tulee.

Ahon mukaan Ässissä on hyvä henki. Kotipelien vahvuuden pitäisi kuitenkin näkyä myös vieraissa.

– Ässät on ennen kaikkea kotona taisteleva, taklaava ja työteliäs joukkue. Toivon, että sellaista peliä löytyisi myös vieraissa. Kyllähän tämä Porin halli on sellainen, että tunnelma tulee paremmin esiin. Sen olen oppinut, että yleisökin elää täällä täysillä mukana.