1. yle.fi
  2. Uutiset

Göteborgin lentoasema evakuoitiin pommiuhkauksen vuoksi – vaarallisia esineitä ei löytynyt

Lentoaseman eristystä on alettu purkaa hieman ennen kello neljää paikallista aikaa (viisi Suomen aikaa). Pommiryhmä ei löytänyt vaarallisia esineitä.

Ulkomaat
Landvetterin lentoasema 15. huhtikuuta 2010
Landvetterin lentoasema 15. huhtikuuta 2010.Adam Ihse / EPA

Göteborgin Landvetterin lentoaseman kotimaan terminaali evakutoitiin torstaina pommiuhkauksen vuoksi, kertoivat ruotsalaismediat. Poliisin mukaan lentoaseman toiminnasta vastaavalle Swedavialle oli soitettu uhkaus aamupäivällä, mutta se ei kertonut uhkauksen yksityiskohtia.

Lentoasemalla lisättiin varotoimenpiteitä uhkauksen jälkeen, ja poliisi lähetti paikalle ylimääräistä henkilökuntaa. Noin kello 13 paikallista aikaa (14 Suomen aikaa) lentoasemalta löydettiin yksi tai useampi epäilyttävä pussi. Sen jälkeen poliisi päätti evakuoinnista.

Poliisi pommiryhmä hälytettiin paikan päällä.

– Pommiryhmä lopetti työnsä noin kello 15.55. Emme ole löytäneet mitään vaarallisia esineitä, kertoo poliisin tiedottaja Hans Lippens sanomalehti Göteborgs-Postenille (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi on alkanut purkaa lentoaseman ulkopuolelle asetettuja eristyksiä. Lentoliikenne toimi koko pommiuhkatilanteen ajan, mutta autoliikenne lentoasemalle pysäytettiin iltapäivällä.

Landvetterillä koettiin pommiuhka myös tammikuussa. Se kohdistui SAS:n lentokoneeseen ja osoittautui aiheettomaksi.

Lue seuraavaksi