Oppositio hiillosti hallitusta työpaikoista – "On jopa käytetty termiä tulos tai ulos"

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman tiedusteli valtiovarainministeri Alexander Stubbilta (kok.), "onko leikkausten tie kuljettu loppuun".

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Kuva: Yle

Oppositio hiillosti tänään torstaina eduskunnan kyselytunnilla hallitusta uusien työpaikkojen luomisesta – tai oikeastaan niiden puutteesta.

SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen ja SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman muistuttivat hallitusta lupauksesta luoda 110 000 uutta työpaikkaa.

On jopa käytetty termiä 'tulos tai ulos'.

Antti Lindtman

– Olette sanoneet, että se on kiveen hakattu. On jopa käytetty termiä 'tulos tai ulos', Lindtman huomautti.

Viitasen ja Lindtmanin mukaan uusia työpaikkoja ei ole kuitenkaan syntynyt lisää, vaan niitä on itse asiassa vähemmän kuin viime vuonna.

– Jos viime kaudella olisi vältetty tämä 100 000 uutta työtöntä, niin tässä tilanteessa emme todellakaan olisi, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) näpäytti viitaten viime hallituskauteen, jolloin SDP oli hallituksessa.

Sipilä myönsi, että lisätoimia työllisyyden parantamiseksi tarvitaan. Hänen mukaansa lisätoimista kuullaan tarkemmin kehysriihen jälkeen.

Onko leikkausten tie kuljettu loppuun?

Lindtman kysyi valtiovarainministeri Alexander Stubbilta, "onko leikkausten tie kuljettu loppuun". Stubbilta ei kuitenkaan herunut suoraa vastausta.

– On tärkeätä, että me pidämme kiinni kehyspäätöksestä ja kehysriihestä ja me teemme sen tyyppisiä työllisyystoimenpiteitä, joita esimerkiksi

Pia Viitanen eduskunnan kyselytunnilla 31. maaliskuuta. Kuva: Yle

löytyy yhteiskuntasopimuksesta ja paikallisesta sopimisesta, jotta me saamme tähän maahan työpaikkoja. Työ luo työtä. Sen takia me teemme päätöksiä, Stubb vastasi.

Sydämeni sykkii ihan kaikille, myös SDP:lle

Alexander Stubb

Pia Viitanen ehdotti, että hallitus ottaisi käyttöön SDP:n keinot työllisyyden parantamiseksi.

– Arvoisa ministeri Stubb, te olette kertonut, että teidän sydämenne sykkii [Margaret] Thatcherille. Mikäli hän ei nyt kokonaan ole vienyt vielä sydäntänne, niin heltyisikö se ottamaan huomioon nämä SDP:n hyvät tavoitteet? Viitanen letkautti.

Stubb vakuutti, että kaikki hyvät ehdotukset ja vaihtoehdot otetaan ilman muuta vastaan.

– Sydämeni sykkii ihan kaikille, myös SDP:lle, Stubb vastasi.