Suviseuroille tarjottu yli 100 yksityistä majoituspaikkaa – paikkoja tarvitaan vielä runsaasti lisää

Tornion Liakan Suviseuroihin odotetaan jopa 75 000 osallistujaa. Jo tarjottujen majoituspaikkojen ja koulumajoituksen lisäksi petipaikkoja tarvitaan vielä runsaasti lisää.

suviseurat
Suviseurat puhuja
Vanhoillislestadiolainen liike on suurin evankelisluterilaisen kirkon sisällä toimiva herätysliike. Yle / Silminnäkijä

Torniossa kesällä järjestettävät Suviseurat tarvitsee seuraväelle runsaasti majoituspaikkoja.

Tähän mennessä toistasataa yksityishenkilöä on ilmoittanut vuokraavansa tilojaan Liakan Suviseuroihin saapuville ja lisäksi tarjolla on koulumajoitusta.

Petipaikkoja tarvitaan kuitenkin vielä runsaasti, sillä vanhoillislestadiolaisten suurimpaan seuratapahtumaan odotetaan jopa 75 000 osallistujaa.

– Viime kesänä Vaasassa oli 400 yksityistä majoituspaikkaa. Varmasti saman verran maksimissaan tarvitaan meilläkin, Suviseurojen tiedotustoimikunnan puheenjohtaja Merja Sorjonen toteaa.

Majoitustarve useammalle päivälle

Vuokralle voi tarjota kaikenlaista majoitustilaa Meri-Lapin alueelta. Majoituskohteeksi käyvät omakotitalot, kesämökit, huoneistot sekä asuntovaunut ja -autot.

– Kaikki kelpaa. Viime kesänä Vaasassa oli 400 yksityistä majoituspaikkaa, varmasti saman verran maksimissaan tarvitaan meilläkin, Sorjonen toteaa.

Sorjonen vakuuttaa, että tiloja voi vuokrata luottavaisin mielin. Hänen mukaansa vieraat ovat hyväkäytöksisiä ja aikaisempina vuosina vuokraaminen on sujunut ongelmitta ja tilat on aina luovutettu hyvässä kunnossa takaisin seurojen päättymisen jälkeen.

Sorjosen mukaan osa seuraväestö saapuu paikkakunnalle jo seuraviikon alussa.

– Joku voi olla jopa viikonkin paikkakunnalla, seurat kestävät neljä päivää. Tarvetta majoitukselle on kuitenkin useammalle päivälle.