Hyppää sisältöön

Helsinki-Vantaalle ei ole tulossa ilmaisia vesipisteitä, euron pulloja kyllä

WC-tiloihin on vaihdettu uusia hanoja, joiden veden lämpötilaa on mahdollista säätää.

Kuva: Ronnie Holmberg / Yle

Helsinki-Vantaalle ei ole tulossa vesipisteitä asiakkaiden käyttöön ainakaan lähitulevaisuudessa, kertoo johtaja Jukka Isomäki.

Vantaan sanomat kertoi torstaina (siirryt toiseen palveluun), että osa naisten- ja miestenhuoneiden automaattihanoista on vaihdettu käsisäätöisiin hanoihin. Nyt on siis mahdollista saada joidenkin wc-tilojen hanoista myös kylmää vettä.

Isomäen mukaan matkustajien vedensaantia tullaan helpottamaan myös uusilla vedenmyyntipisteillä.

– Uusien hanojen lisäksi vedenmyyntipisteitä tulee sekä terminaali ykköseen että kakkoseen, joista voi ostaa vesipullon eurolla, Isomäki kertoo.

Varsinaisia ilmaisia vesipisteitä ei sen sijaan ole Helsinki-Vantaan suunnitelmissa, mutta lentokenttäjohtajan mukaan ne ovat olleet keskusteluissa.

– Nyt on pyritty tuomaan tämä vesipullon ostomahdollisuus euron hinnalla ja ollaan näitä automaattihanoja muutettu, Isomäki toteaa.

Kallis vesi lentokentillä kirvoitti viime vuoden lopulla EU:n liikennekomissaarin Violeta Bulcin arvostelemaan lentokenttiä vedellä rahastamisesta. Tuolloin Suomen lentokenttiä hallinnoiva Finavia vinkkasi matkustajia täyttämään pullonsa wc-tiloissa.

Esimerkiksi monilla Aasian lentoasemilla asiakkaille on tarjolla puhdistetun juomaveden pisteitä, vaikka paikallinen hanavesi ei olisikaan juomakelpoista.

Johtaja ei halua arvioida mahdollisten vesipisteiden mahdollisia kustannuksia.

Juttua muokattu 1.4. kello 11.18: Haastateltavan nimi korjattu.

.
.