1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Jaakko Tepon elämäkerta julki syksyllä – kirjoittajana Antti Heikkinen

Suomen kenties tunnetuimmasta huumorilaulajasta, Jaakko Teposta, julkaistaan syksyllä elämäkerta. Sen takana on Juice Leskisen elämäkerrankin kirjoittanut Antti Heikkinen.

kulttuuri

Juice Leskinen -elämäkerrasta tunnettu kirjailija Antti Heikkinen julkaisee syksyllä kuplettilaulaja Jaakko Tepon elämäkerran.

Iisalmessa syntynyt Jaakko Teppo tunnetaan sellaisista huumorimusiikin klassikoista kuin Hilma ja Onni, Pamela ja Mikko-sika Mallorcalla. Hauskan miehen maineestaan huolimatta Teppo on mies, jonka musiikissa naurua kuuluu myös kyynelten läpi, luonnehtii elämäkerturi.

– Jos miettii vaikka Pilkillä-laulua, siinä on aika vahvaa yhteiskunnallista kannanottoa, miettii Heikkinen.

Hänen mielestään Tepon kenkiin ei ole löytynyt täyttäjää sen koommin, kun trubaduurin ura katkesi 1990-luvulla terveysongelmiin. Sen jälkeen Teppo on keikkaillut satunnaisesti ja hänestä on julkaistu muun muassa tribuuttilevy. Hän asuu Joensuussa.

Heikkinen kertoo viettäneensä "korkeanpaikanleiriä" Jaakko Tepon kanssa muutaman päivän ajan Tahkolla. Samalla haastateltavana kävi ihmisiä Tepon lähipiiristä.

– Rapiat 30 tuntia tuli juttua nauhalle. Siinä on ihan hyvä pohja tietojen puolesta lähteä tätä tekemään, Heikkinen heittää.

Heikkisen Teppo-elämäkerrasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan lokakuussa julkaistavan teoksen kustantaa Teppojen perheyritys Fun Pandemia.

Jaakko Tepon elämästä on aikaisemmin julkaistu elämäkerrallinen Haaska mies -teos, jonka laati laulajan itsensä kanssa Martti Kaukonen.

Nilsiäläinen Antti Heikkinen on ollut muutenkin erittäin tuottelias viime vuosina. Kovasti myyneen Risainen elämä -elämäkerran ja Pihkatappi-fiktioesikoisen lisäksi hän on julkaissut Heikki Turusen elämäkerran nimeltä Turjailija, fiktioromaanin Matkamies maan sekä Juicesta kertovan kuunnelmasarjan, jonka Yle lähettää kesällä.

Lue seuraavaksi