Sisävesillä veneilijöille tulossa uusi palvelunumero

Toukokuun alussa käyttöön otettavaan Trossi-palvelunumeroon voivat soittaa kaikki Trossi-jäsenet tai vaihtoehtoisesti sisävesillä kiireetöntä apua tarvitsevat.

Kotimaa
vene veneily vesi
Anna Wikman / Yle

Suomen meripelastusseuran niin kutsutuille Trossi-jäsenille on tulossa uusi palvelunumero, johon voivat kuitenkin soittaa kaikki sisävesillä kiireetöntä apua tarvitsevat veneilijät.

Hätätilanteissa soitetaan edelleen joko meripelastuksen hätänumeroon tai yleiseen hätänumeroon. Kiireettömämpää apua kaipaaville tarkoitettu sisävedet kattava Trossi-palvelunumero otetaan käyttöön 1. toukokuuta.

– Jos on vaikka virtavika eikä vene lähde käyntiin, niin sinne soitto. Palveluneuvoja etsii lähimmän yksikön ja hälyttää sen sinne paikalle, kertoo Mikkelin Järvipelastajien puheenjohtaja Harri Kerkelä.

Ympäri vuorokauden palveleva Trossi-palvelunumero 0800 30 22 30 on soittajille maksuton.

Merialueella uusi numero ei tuo aikaisempiin toimintamalleihin muutoksia. Rajavartiolaitoksesta tähdennetään, että merellä kaikkien avuntarvitsijoiden on jatkossakin soitettava meripelastuksen hälytysnumeroon 0294 1000. Puhelu ohjautuu Rajavartiolaitoksen ylläpitämiin meripelastuksen johtokeskuksiin, jotka sijaitsevat Turussa ja Helsingissä.

Täydennetty 1.4.2016 kello 19.15: Juttuun on eroteltu sisävesien ja merialueiden erilaiset käytännöt.