Varo Danske Bankin nimissä olevia huijausviestejä

Viestintävirasto kertoo, että verkkorikolliset yrittävät jälleen saada käsiinsä suomalaisia verkkopankkitunnuksia, tällä kertaa Danske Bankin asiakkailta. Virasto muistuttaa, ettei mikään pankki koskaan ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse kysyäkseen verkkopankkitunnuksia, kortin tietoja tai henkilötunnuksia.

Kotimaa
Näppis.
Yle

Suomalaisten pankkitietojen kalastelu jatkuu aktiivisena, tällä kertaa tietoja kalastellaan Danske Bankin nimissä.

Pankkitunnuksia kalastelevien sivujen linkkejä on jaettu sähköpostilla, jonka otsikkona on ollut ainakin "Verkkopankin Päivittää" ja "tekninen työ". Viestissä pyydetään kirjautumaan verkkopankkiin päivityksen suorittamiseksi sähköpostissa olevan linkin kautta. Linkki johtaa väärennetylle sivustolle, jolla pyritään varastamaan käyttäjän pankkitunnukset.

Viestintävirasto muistuttaa, ettei pankki koskaan ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse kysyäkseen verkkopankkitunnuksia, kortin tietoja tai henkilötunnuksia.

Pankki kehottaa käyttämään kirjanmerkkiä verkkopankin sivuille siirtymiseen tai kirjoita osoite itse selaimen osoiteriville ja tarkistamaan sen jälkeen vielä, että verkkosivun osoite vastaa oman pankkisi nimeä (esim. danskebank.fi, nordea.fi tai op.fi).

Selaimen osoiteriviltä pitää myös löytyä lukkoikoni, joka on https-salauksen tunnusmerkki. Yleensä tietojenkalastelusivuilta puuttuu yhteyden salaus.

Havaituista tietojenkalastelusivustoista (tietojenkalastelusivun verkko-osoite, mikä löytyy sähköpostin kautta tulleessa huijausviestissä) voi ilmoittaa Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskukselle sähköpostitse osoitteeseen cert@ficora.fi (siirryt toiseen palveluun)

Jos olet syöttänyt omat pankkitietosi tietojenkalastelusivulle, ole välittömästi yhteydessä omaan pankkiisi, Viestintävirasto kehottaa.