1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Petteri Kaniini houkuttaa lapset leikkimään – rovaniemeläiseltä Lappsetilta uudenlainen teemapuisto Englantiin

Rovaniemeläinen Lappset Group on toimittanut ensimmäisen Petteri Kaniini -seikkailupuistonsa Englantiin. Puisto avataan lauantaina Hertfordshireläisessä maatilamatkailukohteessa.

talous
Petteri Kaniinin seikkailupuisto Englannissa
Petteri Kaniinin puumaja Lappsetin teemapuistossa EnglannissaAshley Lynch / Lappset

Petteri Kaniinin seikkailupuisto avataan Willows Activity Farmin maatilamatkailukohteessa Hertfordshiressa, noin tunnin ajomatkan päässä Lontoosta.

Teemapuiston leikkivälineet ja toiminnot pohjautuvat kirjailija Beatrix Potterin 150 vuotta vanhoista sadusta tuttuihin hahmoihin ja elementteihin.

Vaikka satuhahmot ovat vanhoja, on leikkimaailman toteutuksessa uutta teknologiaa. Seikkailupuistosta löytyy muun muassa laulavan sammakon lampi, jossa lapset voivat pomppia nuotilta toiselle eri instrumenttien ääniä tunnistaen ja ulkokäyttöön soveltuvia instrumentteja soitellen.

Lisäksi perinteisellä leikkialueella on kiipeilytelineitä ja liukumäkiä, jotka on teemoitettu tarinan mukaisesti. Sieltä löytyvät Petteri Kaniinin salainen puumaja ja Benjamin Kanin seikkailumetsä. Puisto on Lappsetin teemapuistoyksikön suunnittelema, Rovaniemen tehtaalla valmistettu ja myös Lappsetin asennustiimin asentama.

– Seikkailupuiston ideana on ruokkia lasten mielikuvitusta, kannustaa uteliaisuuteen ja ahaa-elämysten syntymiseen sekä yhdessä tekemiseen. Lappsetille tämän kokonaisuuden suunnittelu ja toteuttaminen asennuksineen on ollut erittäin mielekäs tehtävä”, teemapuistojen liiketoiminnasta vastaava johtaja Johan Granholm sanoo yhtiön tiedotteessa.

Lappset on aiemmin rakentanut Angry Birds -teemapuistoja. Viime viikolla Liverpoolissa avatttin myös Mattel-teemapuisto.

Lappset ei kerro puistokaupan hintaa, mutta muiden muutostöiden kanssa investointi maksoi brittikohteelle yli miljoona euroa. Seuraavista Petteri Kaniini -puistoista käydään Granholmin mukaan parhaillaan useita myyntineuvotteluita, pääosin Britanniassa.

Lue seuraavaksi