1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Levin kelkkareitillä 140 kilometriä tunnissa, poliisilta ajokielto

Kittilän Levillä on jäänyt kiinni suurta ylinopeutta ajaneita kelkkailijoita. Suurin sallittu nopeus kelkkareiteillä on 60 kilometriä tunnissa. Poliisin haavin jäi kelkkailija, joka ajoi reitillä 140 kilometrin tuntivauhdilla ja toinen, joka ajoi 126 kilometrin tuntivauhtia.

Kittilän kunnan kaksi tukijalkaa mahtuvat juuri ja juuri samaan kuvaan. Edessä Levin mökkejä ja takana höyryävät uunituoreet kultaharkot. Kuva: Jukka Brusila

Poliisi ja Rajavartiolaitos ovat valvoneet maastoliikennettä Levi-Ylläs alueella keskiviikosta perjantaihin. Moottorikelkkailjoita puhallutettiin noin 260, ja yhtään rattijuoppoa ei tavattu.

Neljän kuljettajan kohdalla alkometrin mittari kyllä värähti,  mutta tulos jäi alle rangaistavuuden. Poliisi pitää suuntausta hyvänä.

Poliisi valvoi myös kelkkailijoiden ajonopeuksia. Suurin sallittu ajonopeus kelkkareitillä on 60 kilometriä tunnissa.

Poliisin haavin jäi valvonnassa kelkkailija, joka ajoi reitillä 140 kilometrin tuntivauhdilla ja toinen, joka ajoi 126kilometrin tuntivauhtia. Molemmat kuljettajat määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lisäksi yhden kuljettajan epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan. Myös hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.