1. yle.fi
  2. Uutiset

Robotti-intoilijan kelvottomat keksinnöt: Pitääkö kaikkeen aina olla syy? (video)

Ruotsalainen Simone Giertz on keskinyt muun muassa robotin, joka läpsii hänet hereille aamuisin. Giertz robottivideoilla on Youtubessa miljoonia katsojia.

Ulkomaat
Uutisvideot: Robotit – hyödyllisiä vai haitallisia?
Uutisvideot: Robotit – hyödyllisiä vai haitallisia?

"Robotti-intoilija, epäinsinööri, kelvottomien robottien asiantuntija." Näin ruotsalainen Simone Giertz esittelee itsensä videopalvelu Youtubessa (siirryt toiseen palveluun). Sinne hän lataa videoita keksinnöistään.

Giertzin keksintöjä ovat muun muassa robotti, joka läpsii hänet hereille aamuisin, robotti, joka kaataa hänen muronsa kulhoon (tai pöydälle), robotti, joka punaa hänen huulensa (tai kasvonsa) ja robotti, joka taputtaa hänen puolestaan.

Giertzin videoita on katsottu yli kahdeksan miljoonaa kertaa kolmessa vuodessa. Itse hän on sitä mieltä, ettei hänen keksintöjään voi kutsua turhiksi.

– En usko, että ne ovat turhia. Maailmassa on niin paljon turhia asioita, joita ihmiset ostavat. Ehkä ne ovat tarpeettomia, hah hah! Teen robottikomediaa, jonka tarkoituksena on viihdyttää ja inspiroida ihmisiä, sanoo Giertz yleisradioyhtiö SVT:lle (siirryt toiseen palveluun).

Itseoppinut Giertz rakentaa robottinsa vain Youtube-yleisöä varten. Niillä ei ole muuta tarkoitusta kuin viihdyttää.

– Pitääkö kaikkeen aina olla syy? Facebookissa voi istua vaikka kuinka pitkään, eikä kukaan kysy, miksi. Minusta se ei ole loogista. Mielestäni on arvokasta luoda jotakin, olipa se mitä tahansa.

Lue seuraavaksi