1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. turvapaikanhakijat

Pakolaiset pyrkivät Tanskasta siltaa pitkin Ruotsiin – "Vaarantavat henkensä"

Juutinrauman siltayhtymä on asentanut maantie- ja rautatiesillalle lämpökameroita onnettomuuksien estämiseksi.

Turvallisuushenkilökunta tarkastaa Ruotsiin matkustavien henkilötodistuksia Kastrupin lentokentän rautatieasemalla Tanskassa. Kuva: Nils Meilvang Denmark Out / EPA

Turvapaikanhakijat yrittävät uusia reittejä pitkin Ruotsiin, kertoo sanomalehti Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun). Sen jälkeen, kun Ruotsi sulki rajansa tammikuun alussa, useita pakolaisia on pysäytetty kävelemästä Juutinrauman sillalle johtavassa maantie- ja rautatietunnelissa.

Tanskan poliisin mukaan se on joutunut useaan otteeseen pysäyttymään pakolaisia, jotka pyrkivät Ruotsiin rautatietunnelin kautta. Viimeksi eilen torstaina rautatietunnelissa oli sivullinen henkilö.

– Rautatietunnelissa on erittäin vaarallista. Siellä on erittäin suuri vaara menehtyä, sanoo rajapoliisin päällikkö Michael Mattsson Aftonbladetille.

Ihmisiä on pysäytetty myös maantieyhteydellä.

– Tapauksia on ollut useita. Valitettavasti meillä ei ole tarkkaa tilastoa tapausten määrästä, kertoo tiedottaja Sanna Holmqvist siltayhtymästä Aftonbladetille.

Juutinrauman siltayhtymä yrittää estää onnettomuuksia lämpökameroiden avulla. Niitä on asennettu tunnelin suulle sekä Tanskan että Ruotsin puolella.

Toistaiseksi kukaan ei ole päässyt siltaa tai rautatietunnelia pitkin Ruotsiin saakka.

Turvapaikanhakijat ovat tammikuun 4. päivästä lähtien joutuneet todistamaan henkilöllisyytensä Kastrupin lentoasemalla Kööpenhaminassa saadakseen jatkaa matkaansa Ruotsiin linja-autolla tai junalla.