Rohkeasti oikealla – tällainen on kokoomuksen puheenjohtajaehdokas Lepomäki

Kansanedustaja Elina Lepomäestä kokoomus saisi selvästi oikealla olevan puheenjohtajan.

Kotimaa
Elina Lepomäki, kansanedustaja (Kok.)
Elina Lepomäki, kansanedustaja (Kok.)Kimmo Brandt / Eduskunta

Tänään puheenjohtajakisaan ilmoittautunut kansanedustaja Elina Lepomäki ei ole ujostellut poliittisen asteikon oikeimman laidan mielipiteitään.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lepomäki korostaa markkinataloutta ja yksilön vapautta ja kavahtaa valtion valtaa ja holhousta.

Omilla nettisivuillaan Lepomäki kirjoittaa, että "Suomalaisia verotetaan liian rankasti". Suomen Kuvalehden haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) Lepomäki kertoo kannattavansa tasaveroa eli sitä että pieni- ja suurituloisten veroprosentti olisi sama kuten Virossa.

"Minä en halua, että lapseni elävät isoina maassa, jossa sosiaalisia ongelmia hoidetaan alkoholipolitiikalla, jossa työttömyyttä hoidetaan sosiaalipolitiikalla, ja jossa julkisen vallan tehottomuuteen vastataan lisäämällä julkista valtaa", Lepomäki puolestaan kuvaa nettisivuillaan omaa ihanne-Suomeaan.

Lepomäki karsastaa työmarkkinajärjestöjen ja erityisesti ammattiliittojen vaikutusvaltaa.

"Ay-liikkeellä olisi vielä tehtäviä. Nyt heillä on liikaa valtaa muiden työmarkkinajärjestöjen tavoin. Liikaa etuja esim jäsenmaksujen verovähennysoikeus, monia verovapauksia. Työmarkkinajärjestöt edustavat harvainvaltaa puhtaasti", Lepomäki kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Lepomäen resepti ay-kenttään on seuraava: "Eläkeasiat pitää ottaa heiltä heti pois. Jäsenmaksujen verovähennys on poistettava. Muut verovapaudet poistettava. Sitä kautta jäsenmaksujen on alennuttava ja poliittisesti valittujen suojatyöläisten määrän vähennyttävä."

Lepomäki karsastaa myös tuoretta kilpailukykysopimusta.

"Työmarkkinajärjestöjen neuvottelema ratkaisu johtaa siihen, että julkistalouden säästötavoitteet eivät toteudu, Lepomäki kirjoitti puoluetoverinsa Juhana Vartiaisen kanssa Helsingin Sanomien Vieraskynä- palstalla keskiviikkona.