Poliisi etsii "Wimbledonin hiipparia" – taitava varas on vienyt arvokodeista tavaraa jopa 12 miljoonan euron edestä

Jo vuodesta 2006 rikkaiden koteja arvoesineistä tyhjentänyt varas on tehnyt yli 200 murtoa. Mies on iskenyt useamman kerran muun muassa tennislegenda Boris Beckerin kotiin.

urheilu
Turvakameran kuvaa varkaasta.
Turvakameran kuvaa varkaasta.AOP

Lontoon hienostoalueilla on useamman vuoden ajan työskennellyt varas, jota brittilehdistö kutsuu lempinimellä "Wimbledonin hiippari". Varas on onnistunut ryöstämään tavaraa yli 10 miljoonan punnan eli noin 12 miljoonan euron arvosta, uutistoimisto AFP kertoo.

Murtovarkaan lempinimi, Wimbledonin hiippari, viittaa lounais-Lontoossa sijaitsevaan Wimbledon Villagen asuinalueeseen, joka on tennisturnauksen lisäksi kuuluisa miljoonakiinteistöistään. Lempinimen mies on ansainnut murtautumalla useisiin juuri Wimbledon Villagessa sijaitseviin koteihin.

Jo vuodesta 2006 rikkaiden koteja arvoesineistä tyhjentänyt varas on tehnyt yli 200 murtoa. AFP:n haastattelema rikosetsivä Dan O'Sullivan kertoo.

Wimbledonin hiipparin kohteita ovat olleet muun muassa tennilegenda Boris Beckerin sekä jalkapallotähti Nicolas Anelkan kodit. Beckerin vaimo Lilly Becker antoi BBC:n rikosohjelmalle Crimewatchille haastattelun aiheesta muutama vuosi sitten.

– Sen lisäksi, että laitan kaikki hälytykset päälle, jätän päälle myös osan valoista, kun nukun talossa, Lilly Becker kertoi.

Hiippari on vieraillut Beckereiden kodissa useamman kerran.

Kurinalainen varas

Turvakameran kuvaa varkaasta, jota brittilehdistö kutsuu lempinimellä "Wimbledonin hiippari".
Turvakameran kuvaa varkaasta, jota brittilehdistö kutsuu lempinimellä "Wimbledonin hiippari".AOP

AFP:n haastatteleman rikosetsivä Dan O'Sullivanin mukaan Wimbledonin hiipparin kiinnisaaminen ei ole toistaiseksi ollut polliisilla edes lähellä. Yrittämisen puutteesta ei kuitenkaan ole kyse, sillä media kertoo poliisin muun muassa piiloutuneen puihin odottamaan, saadakseen miehen kiinni itseteossa.

– Hän on hyvin taitava. Hän on kurinalainen, O'Sullivan sanoo.

Hiippari oli erityisen työteliäs syyskuun ja alkuvuoden välillä, jolloin hän teki jopa neljä murtoa viikossa. O'Sullivanin mukaan tämä on Wimbledonin hiipparin tuttu kaava. Mies tekee muutaman kuukauden aikana useita murtoja ja katoaa sitten maan alle.

Maaliskuussa poliisi päättikin turvautua yleisön (siirryt toiseen palveluun) apuun. Julkaistiin turvakameran kuvia, joissa suoraan kameraan katsova hattupäinen mies peittää leukansa ja suunsa käsillään.

Poliisin vähäisten todisteiden perusteella Wimbledonin hiippari olisi noin 35-vuotias, keskimittainen ja urheilullisen näköinen, ketterä ja kurinalainen mies, jolla on todennäköisesti myös tietoa poliisin rikostutkinnan tekniikoista.

Ei yksin rahasta

Hiippari iskee useimmiten koteihin, joissa on iso puutarha. Lisäksi hiippari käy ryöstöretkellä samassa talossa useamman kerran eivätkä asukkaat välttämättä tiedä hiipparin vierailuista.

O'Sullivan huomauttaa miehen olevan jopa 12 miljoonan euron arvoisen varastetun omaisuuden ansiosta varakas, joten pakkoa murtotehtailulle ei enää olisi. Rikosetsivä uskookin, ettei Wimbledonin hiippari murtaudu asuntoihin ainoastaan rahan, vaan murtoihin liittyvän jännityksen vuoksi.

– Myös meille kyse on jahtaamiseen liityvästä jännityksestä, sillä joku päivä meitä onnistaa, O'Sullivan sanoo.

Lähteet: AFP