Tyrvään Sanomat: Pitkäaikainen kansanedustaja Nestori Kaasalainen on kuollut

Kansanedustaja Antti Kaikkonen kommentoi Kaasalaisen poismenoa Twitterissä kuvaillen Kaasalaista hienoksi mieheksi, josta jää hyvät muistot.

Kotimaa
Keskustapuolueen kansanedustaja Nestori Kaasalainen juo kahvia Eduskunnan kahvilassa.
Nestori Kaasalainen (oik.) Eduskunnan kahvilassa vuonna 1970.Kalle Kultala

Entinen kansanedustaja ja ministeri, Maalaisliittoa edustanut Nestori Kaasalainen on kuollut. Hän oli kuollessaan 101-vuotias. Kaasalaisen kuolemasta kertoi Tyrvään Sanomat (siirryt toiseen palveluun) 31. maaliskuuta.

Kaasalainen nousi eduskuntaan Maalaisliiton edustajana vuonna 1951. Hän oli kansanedustajana vuoteen 1972 ja toimi myös maatalousministerinä Rafael Paasion ja Ahti Karjalaisen hallituksissa. Kansanedustajan uransa jälkeen Kaasalainen oli Alkon hallinnollinen johtaja ja johtokunnan jäsen.

Kaasalainen oli syntynyt 14. helmikuuta 1915 Viipurin läänin Pyhäjärvellä. Eduskuntaan hänet valittiin Satakunnasta Tyrväältä. Ammatiltaan hän oli maanviljelijä. Eläkepäiviään Kaasalainen vietti Tyrvään Sanomien mukaan Sipoossa.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen kommentoi Kaasalaisen poismenoa Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) kuvaillen Kaasalaista hienoksi mieheksi, josta jää hyvät muistot.