1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Kiemunki erotettiin varapuheenjohtajan tehtävästä - syynä luottamuspula

Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja ja Pirkanmaan piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja Terhi Kiemunki on erotettu varapuheenjohtajan tehtävästään. Syynä oli piirihallituksen mukaan luottamuspula.

Terhi Kiemunki Kuva: Perussuomalaiset

Virpomispuheillaan palmusunnuntaina kohua herättänyt Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja ja Pirkanmaan piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja Terhi Kiemunki päätettiin erottaa varapuheenjohtajan luottamustehtävästään.

Päätös syntyi sunnuntaina koolla olleessa Pirkanmaan perussuomalaisten piirihallituksen kokouksessa.

Piirihallituksen tiedottajan Jaana Ristimäki-Anttilan mukaan äänet erottamisen puolesta ja sitä vastaan jakautuivat melko tasan, päätyen kuitenkin Kiemungin erottamiseen.

– Keskustelut ennen äänestystä olivat perusteelliset, ja äänestyksen jälkeen päädyttiin siihen, että Kiemunki erotettiin tehtävästään, syynä luottamuspula, Ristimäki-Anttila kertoo. Klo 14 Tampereella alkanut kokous kesti nelisen tuntia. 

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon on sanonut aiemmin, että Kiemunki-tapaus käsitellään suurella todennäköisyydellä myös puoluehallituksessa.

Kiemunki on kansanedustaja Lea Mäkipään (ps.) eduskunta-avustaja. Kansanedustaja on sanoutunut irti Kiemungin virpovia maahanmuuttajataustaisia lapsia pilkanneista some-puheista ja sanoi kohun jälkeen laittavansa Kiemungin allekirjoittamaan paperin, jottei samankaltaista tapahtuisi jatkossa.

Terhi Kiemungin jatkomahdollisuudet eduskunta-avustajana selvinnevät ensi viikolla, kun Mäkipää ja Kiemunki  kokoontuvat keskustelemaan aiheesta eduskunnan virkamiesten johdolla.